Garet Sautgejt: Završili smo ali nismo u TOP4

Autor:

Sport

14.07.2018

19:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Engleske je porazom od Belgije (2:0) u meču za treće mesto završila učešće na Svetskom prvenstvu u Rusiji, a selektor Albiona Garet Sautgejt nije bio razočaran.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Garet Sautgejt

- Ne zavaravamo se i znamo da postoje oblasti u kojima moramo da budemo bolji. Veoma smo ponosni na ono što smo uradili. Protiv najboljih timova smo ostali kratkih rukava, ali smo imali predivno iskustvo. Od igrača ne mogu više da tražim. Pre tri dana smo bili 20 minuta od finala Svetskog prvenstva - rekao je Sautgejt i prisetio se poraza u meču protiv Hrvatske. 

- Engleska je prvi put igrala polufinale Mundijala od 1990. godine, a kao i tada, nije uspela da osvoji bronzu. U Italiji su Azuri bili bolji sa 2:1.

- Nismo krili u kojem smeru bi trebalo da napredujemo, ali napuštamo Mundijal znajući da smo mnogo napredovali kao tim. Bitno je iskustvo i radost koju su igrači stekli igrajući za reprezentaciju. Naučili su dosta i u pobedi i porazu, pa željno iščekujemo šta donosi budućnost. Lepo je što nas dosta hvale, ali treba biti realan i balansirati to - dodao je Sautgejt. 

Sautgejt je priznao i da je Belgija zasluženo pobedila.

- Belgija je daleko ispred nas u razvoju kao grupa, a mi nismo na tom nivou. Mi smo završili u Top4, ali nismo Top4 tim još - zaključio je engleski selektor. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading