HRVATSKA SE RASPADA DOBRO BI NAM DOŠLA SVETSKA TITULA

Autor:

Sport

11.07.2018

05:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prolaz u prvo, istorijsko finale Mundijala jure Hrvati, ali ispred sebe imaju Englesku, koja želi "boginju" posle pune 52 godine posta! Nema sumnje, prštaće na prelepom Lužnjikiju u centru Moskve od 20 sati (RTS 1)!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Robert Prosinečki

TEŽE NEGO IGRAČIMA

"Vatreni" su u borbi za finale posle tačno dve decenije, pa su sada ubeđeni da imaju veće šanse protiv Ostrvljana nego 1998, kada ih je savladala domaća Francuska i potom podigla pehar. Optimističan je i Robert Prosinečki, hrvatski trener koji je tada bio u timu Ćire Blaževića i postigao jedan od dva gola u pobedi nad Holandijom u borbi za bronzu (2:1). Nekadašnji trener Crvene zvezde na neobičan način je rešio da motiviše izabranike Zlatka Dalića konstatacijom koliko bi uspeh značio celom narodu.

- Zemlja je u delirijumu. Nisam na to toliko pazio kad sam bio igrač, ali sada vidim koliko to narodu znači. Teško je na terenu, ali nama u studiju i navijačima je teže. Ionako je sve u zemlji u raspadu, pa nek se bar ljudi vesele kad prođemo u finale i osvojimo titulu - istakao je Robi, koji je često stručni konsultant na hrvatskoj televiziji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luka Modrić

VELIKI RESPEKT

Bivši reprezentativac Hrvatske posebno je pohvalio selektora. Prosinečki smatra da je Dalić doneo nekoliko sudbonosnih odluka pre i tokom turnira, ali se nije osvrtao na odstranjivanje onih koji su remetili mir u ekipi.

- Dalić je sjajno vodio tim. Išao je po redu, prvo je hteo da prođemo grupu, pa polako dalje. Odlična mu je izjava da sada ne bi prihvatio bronzu, ali da ne bi razmišljao dva puta da su mu je ponudili pre turnira. Tako je to, imamo velike apetite, ali smo i jako dobri - poručio je Prosinečki.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading