Dešan pecnuo kolegu iz Belgije: PRETHODNIK MU JE OSTAVIO SVE...

Autor:

Sport

09.07.2018

21:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Duel Francuske i Belgije u polufinalu Mundijala biće možda i najzanimljiviji na turniru u Rusiji, a selektor "trikolora" Didije Dešan naelektrisao je atmosferu pred ovaj meč.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dešan vidi u Kanteu ključnog igrača za prolaz u finale

Za početak Dešan je rekao da nije slučajnost što su Belgijanci dogurali ovako daleko.

- Nije slučajno došla dovde. Bila je sjajna i na EP u našoj državi, pokazala možda i najbolje igre u grupnoj fazi, ali je pogrešila protiv Velsa. Svejedno, ima dosta potencijala. Igrači se dobro poznaju. Pogledajte samo imena klubova iz kojih dolaze. Reč je o najboljim engleskim, ujedno i evropskim timovima - pohvalno se izrazio o narednom rivalu Dešan.

Ipak, posle ovoga je usledila blaga prozivka njegovog kolege na klupi Belgije Roberta Martineza.

- Ne želim da uvredim kolegu Martineza, ali on je samo iskoristio rad rethodnika Marka Vilmtosa. Doneo je pečat, podigao ekipu na viši nivo, ali je svejedno imao ogroman potencijal na raspolaganju kad je preuzeo selekciju.

Selektor Francuske očekuje od jednog igrača da odigra ključnu ulogu u mogućem prolasku Francuske u veliko finale. Reč je o vezisti Ngolou Kanteu.

- Njegov osnovni posao je da razgrađuje napade protivika. Uvek želi da ukrade loptu onom ko je ima i da je preda prvom do sebe. Zbog toga nam je veoma bitan. Odilčan je bio protiv Argentine, istina je da se na toj utakmici zbog Kanteove uloge Mesi nije ni video. Nadam se da će to da ponovi.

Razumljivo, neizbežna tema je prisustvo Tjerija Anrija u stručnom štabu Belgije (zadužen za rad s napadačima). Nekada su se zajedno radovali – na primer 2000. na EP u Belgiji i Holandiji – a u utorak će u Sankt Peterburgu biti na suprotnim stranama.

- Biće mi veliko zadovoljstvo da se opet sretnemo. Nalazi se u tešoj situaciji. Drugačije, pretpostavljam i mnogo lakše, bi bilo da se sudarimo na klupskom nivou, ali sam svejedno srećan. Anri nas dobro poznaje, znamo i mi njega, a kao što mi znamo prednosti i mane belgijskog, tako je i on svestan pluseva i minusa u našoj reprezentaciji. Nadamo se da ćemo ipak mi u finale - dodao je Didije Dešan.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading