(UŽIVO, SP) Belgija i Francuska u polufinalu Mundijala!

Autor:

Sport

06.07.2018

07:09 >> 19:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

SP u Rusiji se približava kraju, ali do same završnice nas očekuje još 8 zanimljivih susreta koji će nam dati odgovor na pitanje ko će sa ovog Mundijala ući u istoriju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Slavlje Belgije

23.43 - U subotu će biti odigrana preostala dva duela četvrtfinala Mundijala. Od 16 sati igraće Engleska  - Švedska, a u 20 časova će se sastati Rusija - Hrvatska.

 

 

 

 

23.34 - Pročitajte OVDE šta svetski mediji pišu o elimaciji Brazila sa SP.

23.22 - Golman Belgije Tibo Kurtoa bio je jedan od junaka utakmice 1/4 finala SP protiv Brazila. - Ovo je neverovatno. Mi smo tim koji želi da pobedi na svakom meču. Ljudi su pričali da je bilo bolje da izgubimo od Belgije u grupnoj fazi, ali nas porazi ne zanimaju. Poslednjih meseci su me bespotrebno kritikovali. Danas sam potvrdio ko sam i zašto sam u reprezentaciji - rekao je Kurtoa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP


23.11 - Selektor fudbalske reprezentacije Belgije Roberto Martinez izjavio je da je izuzetno ponosan na svoje igrače, jer su, kako je ocenio "učinili nešto posebno". Opširnije pročitajte OVDE.

23.01 - Moskva pozdravlja odluku francuskog predsednika Emanuela Makrona da poseti Rusiju zbog Svetskog prvenstva u fudbalu. Podseća se da je Makron prošlog meseca izjavio da će putovati u Rusiju zbog ovog turnira ukoliko Francuska dođe do polufinala. Francuska reprezentacija to je i ostvarila ranije danas pobedom od 2:0 nad Urugvajem.

22.52 - Slavlje širom Belgije posle pobede fudbalera!

 

 

22.44Ovo se prvi put dogodilo u istoriji Mundijala!

22.31 - Belgijancima stižu čestitke iz celog sveta.

 

 

22.22 - Brazil je imao veći posed lopte i čak 26 udarca. 

 

22.13 - Navijači širom sveta hvale Milorada Mažića. Opširnije pročitajte OVDE

22.09 - Kevin de Brujne je igrač meča.

 

 

21.52 - Brazilci pakuju kofere i napuštaju Rusiju praznih šaka, pobeda Belgije

 

 

21.41 - Nejmar je uposlio Kutinja koji šutira pored gola iz lepe pozicije za izjednačenje

21.37 - Augusto je imao fenomenalnu priliku da donese izjednačenje Brazilu ali je šutirao pored gola

21.33 - Renato Avgusto za 2:1 ima nade za Brazilce

21.16 - Prvo je Nejmar pao u kaznenom prostoru Belgije a potom i Žezus, Mažić je posle konsultacija sa VAR sobom, u drugom slučaju odlučio da se igra nastavi, a pre toga je očitao bukvicu Nejmaru

21.10 - Ako se zumiraju face Brazilaca pri prvom golu Belgije

 

 

Caption this ?

A post shared by 433 | Football (Soccer) (@433) on Jul 6, 2018 at 11:57am PDT

 

21.00 - Počelo je drugo poluvreme, videćemo ima li Brazil snage i znanja za preokret

20.55 - Premijer Hrvatske Andrej Plenković poželeo je sreću reprezentaciji Hrvatske koja u subotu u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u fudbalu igra protiv domaćina Rusije, i najavio da će predsednica Kolinda Grabor Kitanović biti na meču protiv Rusije

20.45 - Poluvreme na utakmici Belgija - Brazil

 

20.40 - Da li će Kazanj biti baksuzan i za Brazilce kao što je bio za Nemce? Naime, četa Joakima Leva je svoj 109. duel na Mundijalima igrala protiv Južne Koreje, izgubili su 2:0. Brazilci večeras igraju 109. susret na Svetskim prvenstvima upravo u Kazanju

20.31 - Fenomenalan pogodak De Brujnea koji je bombom zatresao mrežu Brazila 2:0. Lukaku je sjajno povukao loptu, gurnuo je na stranu do De Brujnea koji je iskoristio povlačenje Marsela da sjajnim udarcem smesti loptu iza leđa Alisona

 

20.29 - Moramo zahvaliti Tabarezu i igračima što su nam raspalili maštu i što je cela država ovih 20 dana verovala da tim može dalje nego što je zaista stigao - piše Obserador iz Montevidea. - Hvala na onome što ste učinili u prethodne četiri utakmice i prethodnih 12 godina - navodi ovaj list. List navodi i da je Urugvaj kontrolisao meč sve dok Varan nije postigao prvi gol za Francuze, kao i da Oskar Tabarez nisu uspeo da nadoknadi izostanak Edinsona Kavanija.

20.20 - Sindrom Nejmar se širi svetom!

20.13 - Belgija vodi autogolom Fernandinja.

 


20.05 - Luis Suarez se oglasio na društvenim mrežama posle poraza od Francuske.

 

 

 

 

 

20.00 - Utakmica je počela, ukoliko vas zanimaju dešavanja na terenu iz minuta u minut, čitajte OVDE

 

 

19.45 - Navijači u Rio de Žaneiru sa nestrpljenjem iščekuju meč u Kazanju.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
RepublikaFoto: Tanjug/AP

19.30 - Sastavi Belgije i Brazila

 

 

19.15 - Najava meča

 

 

19.00 - Krikatura kao lepa najava sledećeg meča Brazil - Belgija

 

?? or ??⁉️ ⠀⠀⠀⠀⠀ ? @433 ✖️ @de.sporter

A post shared by 433 | Football (Soccer) (@433) on Jul 6, 2018 at 9:41am PDT

 

18.51 - Dijego Godin, kapiten Urugvaja, tešio je sebe i saigrače. - Mi smo tim lavova i uvijek se borimo zajedno, do kraja. Nismo uspjeli, ali možemo da budemo ponosni - rekao je Godin.

18.43 - Legendarni brazilski fudbaler Ronaldo apelovao je na sudije na Svetskom prvenstvu u Rusiji zaštite Nejmara. On je govoreći za radio "Podcast One Sports Now" rekao da su kritike na račun Nejmara da je suviše teatralan tokom utakmica "glupe" i da ti koji pričaju "ne razumeju fudbal". - Defanzivci su prema njemu veoma grubi i često startuju nedozvoljeno - rekao je Ronaldo koji je sa selekcijom Brazila osvojio Svetsko prvenstvo 1994. i 2002. godine.

18.34 - Selektor Francuske Didije Dešan sijao je od sreće nakon meča sa Urugvajem. - Ponosam sam na moje igrače, na svakog od njih. Ponosan sam što sam Francuz. Nije me briga s kim ćemo se sastati u polufinalu - rekao je Dešan.

18.16 - Grizman je proglašen za igrača meča Francuska  - Urugvaj.


 

18.05 - Fudbaleri Srbije su završili učešće na Mundijalu a sledeće obaveze su u Ligi nacija. Gde će se mečevi igrati i po kojoj ceni ulaznice mogu da se nabave - OVDE 

17.53 - Kraj utakmice. Francuska je prvi polufinalista SP. Opširnije pročitajte OVDE.

 



17.41 - Francuzi sve bliže polufinalu SP!

 

17.31 - Više od 43.000 navijača prati meč u Njižnjem Novgorodu.

 

17.21 - Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da je Svetsko fudbalsko prvenstvo pomoglo da se sruše predrasude o ovoj zemlji i da je taj turnir pokazao da su svi dobrodošli u toj zemlji.
 

RepublikaFoto: Tanjug/AP

17.18 - GOLLLL!!! Kakva greška Muslere! Francuska golom Grizmana vodi 2:0!!!

 

 

17.09 - Supruga kapitena Švedske se porodila dan uoči meča sa Engleskom. Opširnije OVDE
 

17.02 - Počelo je drugo poluvreme na meču Francuska - Urugvaj

16.54 - Džejmi Vardi će najverovatnije neće igrati protiv Švedske. Opširnije pročitajte OVDE.
 

16.47 - Poluvreme na meču Francuska - Urugvaj. Francuzi vode 1:0!

 

 



16.39 - GOLLL!!! Francuska vodi 1:0 golom Varana.

 

 



16.30 - Sjajna reklama za jedan lanac ishrane. Deluje da je inspiracija bio Nejmar, ali je reklama objavljena pre utakmice Srbija - Brazil, više o ovoj temi OVDE

 

16.21 - Na poslednjih pet utakmica u duelima Francuske i Urugvaja postignuto je pet golova.

 


16.12 - Igra se odvija na sredini terena

 

16.00 - Utakmica je počela

 

 

 

15.49 - Fudbalska reprezentacija Hrvatske, koja je trenutno na Svetskom prvenstvu u Rusiji, poslala je danas poruku podrške mladoj tajlandskoj fudbalskoj ekipi koja je zarobljena u pećini. - Impresionirani smo hrabrošću i snagom koju su pokazali ti dečaci i njihov trener uprkos strašnim okolnostima u kojima su se našli. Takve situacije su veće od sporta, ali njihov sportski duh daće im snagu da se suoče sa ovim izazovom. Želimo da im pružimo našu podršku i ljubav, nadamo se da će momci i njihov trener uskoro biti sa svojim porodicama - navedeno je u saopštenju selekcije Hrvatske.

15.38 - Švedski trener Sven Goran Erikson, koji je svojevremeno sa klupe predvodio englesku reprezentaciju, smatra da bi Englezi lakše izbacili Brazil nego Švedsku u četvrtfinalu Mundijala.

- Švedska će biti više-manje kao Island na Evropskom prvenstvu 2016. godine. Nemaju najbolje fudbalere na svetu i nijedan ne igra u prvom timu najvećih klubova na svetu još od kada je Zlatan Ibrahimović napustio reprezentaciju. Ali kao tim, način na koji rade zajedno, oni su jedni od najboljih. Nećete naći bolji tim - Švedska je svetski šampion timskog duha - rekao je Erikson. 

15.13 - Engleski selektor Garet Sautgejt neće moći da računa na napadača Džejmija Vardija na susretu protiv Švedske. Vardi jeste bio rezerva na svim prethodnim susretima, ali je uglavnom i dobijao priliku sa klupe. Napadač Lestera doživeo je povredu tokom susreta osmine finala sa Kolumbijom.

15.03 - Na sat vremena pre početka prvog četvrtfinalnog duela između Urugvaja i Francuske u Kazanju poznati su i sastavi dve selekcije...

 

 

14.44 - Fudbalska asocijacija Švajcarske želi da skloni neke igrače iz reprezentacije, među njima i Džaku i Šaćirija. OVDE možete više o toma da pročitate.

14.30 - Pogledajte statistiku Brazila i Belgije u prva četiri susreta na Mundijalu. Strašne brojke i jasna orijentisanost na napadačku igru nam govore da nas večeras čeka epski duel...

 

 

13.28 - Nakon OVAKVIH fotki bivše misice Urugvaja, igrači ove države ima da kidišu protiv Francuske za pobedu...

13.11 - Nakon jedne loše, stiže i dobra vest za Brazilce. Danilo, koji igra desnog beka, možda neće biti u prilici da nastavi turnir zbog povrede, ali je zato levi bek Marselo spreman za meč sa Belgijom, nakon što je propustio okršaj osmine finala sa Meksikom. Podsetimo, Marselo je tokom prvog poluvremena duela sa Srbijom morao da napusti teren zbog bolova u leđima...

12.21 - Uoči duela Brazilaca i Belgije pojavio se zanimljiv podatak. Niko od fudbalera "karioka" nije postigao het-trik na Mundijalima od 1958. godine i čuvenog Pelea... Da li je vreme da neko eksplodira?

 

 

11.51 - Navijačice Rusije i Hrvatske prirediće praznik za oči na meču njihovih selekcija. OVDE pogledajte svu njihovu lepotu

11.29 - Poljska želi jedno dobro poznato ime na klupi nacionalne selekcije. OVDE pročitajte o kome se radi...

11.13 - Selektor Urugvaja Oskar Tabarez nije želeo da otkrije da li će napadač Edinson Kavani biti spreman za duel sa Francuzima.

- Ne mogu da vam dam sve informacije. Mi ne dobijamo sve iz francuskog tima - rekao je Tabares na konferenciji za novinare. 

Kavani je izašao iz igre u utakmici osmine finala sa Portugalom zbog povrede lista.

10.59 - Dobra atmosfera vlada u kampu francuske selekcije pred meč sa Urugvajem u 1/4-finalu SP

 

 

10.32 - Naš teniser Novak Đoković otkrio je za koga navija na Mundijalu nakon ispadanja Srbije. OVDE možete više o tom da pročitate...

10.20 - Brazilci strahuju pred duel sa Belgijom, boje se našeg sudije Milorada Mažića. OVDE možete više da pročitate o tome.

09.35 - Navijači dočekali fudbalere Japana u domovini kao prave heroje...

 

 

09.25 - Ovaj igrač Brazila je završio turnir zbog povrede, ali će ostati sa ekipom do kraja SP.

09.07 - Da se još jednom podsetimo kroz šta su svi četvrtfinalisti morali da prođu ne bi li se našli u samoj završnici turnira. FIFA je napravila jedan video koji nam pokazuje to uzbuđenje.

 

 

09.03 - Na programu su nakon dva dana pauze četvrtfinalni dueli između Urugvaja i Francuske (16h, Kazanj)  i Brazil - Belgija (20h, Nižnji Novgorod), a upravo će pobednici ova dva susreta igrati u polufinalu. Meč između "karioka" i "crvenih đavola" sudiće naš Milorad Mažić, a ukoliko posao odradi u skladu sa svojim renomeom možemo ga čak očekivati i za finalni susret na centru terena.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading