HRVATI MUČKI POKRALI DANCE

Autor:

Sport

04.07.2018

05:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatska je krađom otišla u četvrtfinale Mundijala!

Subašić je na meču sa Danskom odbranio tri penala

Golman "kockastih" Danijel Subašić odbranio je tri penala Dancima i odveo svoj tim na megdan Rusima, ali je to uradio varajući protivnika i grubim kršenjem fudbalskih pravila, na koje je argentinski sudija Nestor Pitana ostao nem!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sudija Pitana i Kasper Šmajhel

On je kod svakog udarca sa 11 metara Skandinavaca izlazio makar za korak ispred linije, pa čak i do dva metra iako je morao da čeka da izvođač prvo šutne. Tako je skraćivanjem ugla stvarao sebi nedopustivu prednost.

Prvi odbranjeni penal: 1 metar prestupio!
Drugi odbranjeni penal: 2 metra prestupio
Treći odbranjeni penal: 1,5 metara prestupio

MRLJA NA ISTORIJU

Međutim, glavni sudija ga nijednom u tome nije sprečio iako mu pravila nalažu da spreči bacanje mrlje na sport i fer-plej. Opominjao ga je i golman Danaca Kasper Šmajhel, ali uzalud. To u razgovoru za Srpski telegraf potvrđuje i legendarni golman naše zemlje Ivica Kralj iako uvek stoji uz kolege.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ

- Napuštanje linije pre šuta je zabranjeno. To kažu pravila već godinama, nema razlike da li golman izađe korak ili dva metra. Sudija bi trebalo da ponovi udarac. Međutim, to se retko radi, nevažno da li je gol postignut ili je šut odbranjen. Arbitru, da je hteo da bude dosledan i da ponovi udarac, niko ne bi mogao da prigovori - istakao je Kralj.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Utučeni: Fudbaleri Danske posle pljačke

BEZ VAR TEHNOLOGIJE

Nije samo argentinski sudija dozvolio Subašiću da krade metre, već su mu pomogle sve ostale sudije na terenu, uključujući i one u VAR sobi. Nijedan šut nije pregledan iako je Hrvat bio evidentno u terenu. Ko je brojao, u penal-serijama Hrvatske i Danske, odnosno Rusije i Španije, mogao je da sabere čak 15 ranijih kretanja golmana, a šutnuto je ukupno 19 puta sa bele tačke. Uz pomenutu dvojicu, prestupao je i čuvar mreže "zbornaje" Igor Akinfejev. Jedini pošten je ostao Španac David de Hea, ali mu se to nije isplatilo jer su eliminisani, a on je primio četiri gola iz četiri šuta!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading