KRAJ JEDNE ERE: MESI I RONALDO BEZ "BOGINJE"!

Autor:

Sport

02.07.2018

05:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U intervalu od svega četiri sata dvojica najboljih fudbalera današnjice Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo eliminisana su sa Mundijala u Rusiji, a 30. jun 2018. mogao bi u istoriji fudbala da bude upisan kao datum koji je označio kraj jedne ere.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ronaldovo učešće naturniru potrajalo nekoliko sati više od Mesijevog

Dva titana nastaviće bitke za Zlatnu loptu u svojim klubovima, ali će njihova riznica ostati pusta kada je reč o najvažnijem trofeju u svetu fudbala.

ČETIRI TURNIRA

Ne samo što će fudbalske karijere završiti bez Zlatne boginje već će Ronaldo i Mesi Mundijale pamtiti kao takmičenja gde apsolutno nisu postojali u najvećim utakmicama. O tome svedoči podatak da ni jedan ni drugi nisu uspeli da se upišu u strelce u nokaut fazi na ukupno četiri turnira, koliko su odigrali. Asa Barse kući su poslali Francuzi, koji su na krilima tinejdžera Kilijana Mbapea slavili sa 4:3 u najboljem meču Svetskog prvenstva u Rusiji. Četiri sata kasnije teren je pognute glave napustio i Ronaldo, kojeg je eliminisao Urugvaj uz dva gola Edinsona Kavanija (2:1).

Ni Ronaldo ni Mesi nisu postigli gol u nokaut fazi na Mundijalima

Argentinci uveliko spekulišu da bi Mesi mogao u reprezentativnu penziju. Dok se čeka odluka Barseloninog čarobnjaka, saigrači poput Havijera Maskerana ga mole da nastavi da igra za "gaučose".

- Nadam se da će Mesi imati želju da nastavi da igra za reprezentaciju i da će ga sada svi ostaviti na miru. Potrebno mu je da ode sa porodicom na odmor i da posle toga nastavi da igra fudbal jer onoga dana kada Leo završi karijeru, svi ćemo shvatiti koliko je on veliki igrač - poručio je Maskerano.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

RANO ZA PRIČU

I dok će za četiri godine, kada se bude igrao Mundijal u Kataru, Mesi imati 35 godina, Ronaldo će imati 37 i veoma su male šanse da će tada još braniti boje Portugala. Zvezda Reala iz Madrida rekla je da je rano za priče o budućnosti.

- Moram da čestitam Urugvaju jer je u četvrtfinalu. Takođe da se zahvalim organizatorima Mundijala jer je sve perfektno. Naš tim će nastaviti da bude jedan od najboljih u svetu, imamo mladu grupu igrača. Sada nije trenutak da pričamo o mojoj budućnosti - rekao je Ronaldo.

Iz dvojice najboljih asova današnjice sa Svetskih prvenstava ostaće samo brojke, ne i trofeji. Mesi je na 19 mečeva postigao šest golova i dodao pet asistencija. Ronaldo se na 17 utakmica sedam puta upisao u strelce, a saigračima je asistirao za gol svega dva puta.

Maskerano: Kad Mesi ode, shvatićete koliko je bio veliki

UČINAK NA MUNDIJALIMA

Lionel Mesi

Nemačka 2006.

Utakmica 3 

Golova 1

Asistencija 1

Južna Afrika 2010.

Utakmica 5

Golova 

Asistencija 1

Brazil 2014.

Utakmica 7

Golova 4

Asistencija 1

Rusija 2018.

Utakmica 4

Golova 1

Asistencija 2

Ukupno na SP

Utakmica 19

Golova 6

Asistencija 5

Kristijano Ronaldo

Nemačka 2006.

Utakmica 6

Golova 1

Asistencija 

Južna Afrika 2010.

Utakmica 4

Golova 1

Asistencija 1

Brazil 2014.

Utakmica 3

Golova 1

Asistencija 1

Rusija 2018.

Utakmica 4

Golova 4

Asistencija 

Ukupno na SP

Utakmica 17

Golova 7

Asistencija 2

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading