Ove reči je Deki Stanković posvetio Goranu Bunjevčeviću

Autor:

Sport

01.07.2018

07:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U subotu je na stadionu "Rajko Mitić" održana je komemoracija za Gorana Bunjevčevića, bivšeg kapitena Crvene zvezde i doskora sportskog direktora Fudbalskog saveza Srbije.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Dejan Stanković

Komemoraciji je prisustvovao veliki broj Zvezdinih legendi, bivših trenera, igrača, kao i članova porodice.

Predsednik kluba Svetozar Mijailović podsetio se nekih od osobina zbog kojih je Bunja bio poseban. Bunjevičević je spadao u malobrojnu grupu ljudi koji umeju da sasvim hladno i realno procene svoje sposobnosti, smatra Mijailović. 

Bunjevčević je sa klubom iz Ljutice Bogdana osvojio četiri trofeja – dve titule prvaka države i dva Kupa na 169 zvaničnih mečeva. Baš u trenutku kada je dolazio, u Zvezdi je bio i Dejan Stanković. 

- Gorane moj, Bunjo moj, brate moj, rastajati se neću. Posebno ne na mestu na kojem smo se upoznali tog leta 1997. godine kad si ušetao u naše karijere i živote, tiho i pošteno, vaspitano i nenametljivo a onda nam pokazao da bez tebe nećemo moći, ni u životu ni na terenu. Taj tvoj nežni i pošteni karakter je iz dana u dan osvajao srca trenera, saigrača, navijača… Plakali smo zajedno one noći protiv Ekerena, po onoj kiši, baš kao što plačemo sada svi zajedno.

- Opet zbog promašene šanse, šanse da svi mi još uživamo u životu sa tobom i pored tebe. Naša Crvena zvezda je mesto sastanaka, ne rastanaka, sastanka najboljih, zato ti je to mesto i toliko pristajalo, zato što si najbolji. Najbolji sin, najbolji brat, najbolji otac, suprug, saigrač… Nasmejan, vredan, pun poštovanja prema svakome. Nikad povišen ton, nikad svađa, nikad nijedan neprijatelj na terenu i u životu. Čovek bez mrlje, čovek bez ružne reči.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Goran Bunjevčević

- O tome kakav si igrač bio i koliko si značio našoj Zvezdi svedoče navijači koji su na stadion dolazili zbog tebe. Igrati pored tebe značilo je imati leđa, potporu, podršku u svakom trenutku, boriti se u duhu fer-pleja, pošteno i srčano.

- Bunjo moj, znaš to dobro, nisam ja igrač za ove zadatke, ni glumac za ove uloge, ali ima situacija kad kapiten, a ti to dobro znaš, mora da preuzme odgovornost. Ipak ja se od tebe rastajati neću. Ni ja, ni bilo ko ovde, dok živim živećeš i ti. Dok dišemo svi mi, tvoji drugovi, disaćeš i ti kroz nas. Zaborava nema, nikada ga neće biti. A srešćemo se, to je sigurno… - bile su reči Dejana Stankovića. 

Bunjevčević je preminuo u četvrtak uveče, a bio je u teškom stanju malo više od mesec dana kada mu je pukla aneurizma. 

Sahranjen je na groblju na Bežaniji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading