DEŠAN: Mesi je Mesi, moramo da ga neutrališemo

Autor:

Sport

30.06.2018

07:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor Francuske Didije Dešan istakao je na konferenciji za medije pred meč osmine finala Mundijala u Rusiji protiv Argentine da je i pored neubedljivih partija na SP Lionel Mesi i dalje najveća pretnja po njegov tim.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Didije Dešan

Francuska i Argentina će od 16,00 na stadionu u Kazanju igrati za četvrtfinale Mundijala. Trikolori su do nokaut faze došli sa dve pobede (Australija, Peru) i remijem (Danska) u grupi, dok su Gaučosi jedva prošli posle podele bodova (Island), poraza (Hrvatska) i pobede (Nigerija). 

Koliko može prilično raštimovani argentinski sastav i dalje nije poznato, ali selektor Francuske Didije Dešan, s razlogom i dalje najviše strepi od Lionela Mesija.

- Mesi je Mesi, pogledajte njegovu statistiku za Argentinu - 65 golova u 127 utakmica. Moramo da ga markiramo i neutrališemo jer znamo da sa jako malo poteza može da napravi veliku razliku. To moramo da uzmemo u obzir - rekao je Dešan.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Francuzi

Francuzi se na ovom meču uzdaju na defanzivce iz La Lige Semjuela Umtitija, Lukasa Hernandeza i Rafaela Varana, koji omalenog Argentinca iz Barselone poznaju bolje nego drugi.

- Nadam se da ću posle meča moći da kažem da je to bilo važno. Nisam siguran da je to prednost, ali sigurno nije hendikep. Ako je neko već igrao protiv njega sigurno je svestan šta može da ponovi - dodao je selektor Francuske. 

Francuska i pored prvog mesta u grupi nije oduševila, ali Dešan ne traži izgovore, iako je slušajući njegove reči delovalo tako.

- Ne tražim izgovore. Naprotiv. Ali znate da imamo 14 igrača koji nikada ranije nisu igrali na Mundijalu. Petorica su prvi put igrala na meču protiv Australije, još petorica protiv Danske, tako da kakvi god da su njihovi individualni kvaliteti treba malo biti i popustljiv - zaključio je Dešan. 

Francuska je Argentinu pobedila dva puta u istoriji, oba puta u prijateljskim mečevima, tri puta je bilo nerešeno, dok su sedam puta slavili Južnoamerikanci. Na Mundijalima su se sastajali dva puta. Na prvom SP u Urugvaju 1930. su Gaučosi pobedili sa 1:0, a 1978. godine su na svom "Monumentalu" bili bolji sa 2:1.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading