BUNJINE POSLEDNJE REČI: DONESITE MI KAPITENSKU TRAKU!

Autor:

Sport

30.06.2018

05:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije Goran Bunjevčević preminuo je u noći između četvrtka i petka od posledica izliva krvi u mozak, a njegove poslednje reči u svesnom stanju bile su: "Gde je moja traka? Donesite mi kapitensku traku", saznaje Srpski telegraf.

RepublikaFoto: crvenazvezdafk.com

Upravo tako, kao lidera jedne od talentovanijih postbarijevskih generacija Crvene zvezde i gospodina sa trakom pamtiće ga brojni prijatelji, bivši saigrači i saradnici.

Svi oni kao uglas poručuju da većeg džentlmena na fudbalskom terenu, ali i van njega nisu sreli, te da je u kriznim situacijama uvek imao pravo rešenje. Miran, staložen i fin u svakoj teškoj situaciji.

RepublikaFoto: Starsport

SPONTAN I FIN

- Scenu u jednoj bašti sa priprema na Vlasini nikad neću obrisati iz glave. Visok momak, fin, nasmejan, ta posebna glava. Dečačka naivnost. Dolazi mi u susret - započeo je priču za Srpski telegraf Milorad Kosanović, Bunjin prvi trener na Marakani i nastavio:

- Imali smo spontan odnos od prvog dana kada je došao. Mnogo mi je žao. Otišao je mlad čovek. Za njega me vežu više ljudske nego fudbalske uspomene.

Legendarnog Dejana Savićevića po povratku na Marakanu 1999. godine Bunjevčević je sačekao kao kapiten.

- Bio mi je kapiten kad sam se vratio u Zvezdu. Vodio je zagrevanja kad smo igrali i trenirali. Dobar tip. Miran, povučen. Pomalo atipičan za fudbalera. Pre nego što sam došao, gledao sam ga na televiziji. Fantastična leva noga, sjajan tehničar, mogao je da igra libera i zadnjeg veznog. Kasnije sam mu bio selektor pozivao sam ga u reprezentaciju Srbije i Crne Gore. Mnogo mi je žao, to je tragedija za njegovu porodicu - kazao je Savićević za naš list.

RepublikaFoto: Starsport

PRAVI VOĐA

U Ljutice Bogdana Gorana je, između ostalih, dočekao i Miodrag Pantelić, koji smatra da je Bunjevčević bio rođeni lider.

- Bunja je došao posle mene u Zvezdu. Posle godinu, dve odmah je bio kapiten. Bio je pravi vođa na terenu. Van terena - suprotnost. Povučen i miran. Svi smo ga cenili. Sve što je u životu postigao bila je posledica njegovog rada i truda. Znamo svi kakav mu je bio fudbalski put, šta je sve prošao i koliko se borio. Jako me pogodilo kad sam čuo vesti. Sve se desilo iznenada, otišao je mlad čovek.

 

Sahrana i komemoracija u subotu

Komemoracija povodom smrti Gorana Bunjevčevića biće održana u subotu u velikoj sali Skupštine grada Beograda u 10 časova. Sahrana sportskog direktora FSS je istog dana na Novom bežanijskom groblju u 15 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading