Englezima za titulu upola manje premije od "orlova"!

Autor:

Sport

27.06.2018

12:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanski mediji preneli su informaciju da će engleski fudbaleri u slučaju osvajanja Mundijala dobiti premije od države u iznosu od 5 miliona funti. To je negde 5,6 miliona evra, što je skoro za 50 odsto manje od premija koje su obećane "orlovima" u slučaju da pokore svet.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Šansu za osvajanje SP im nisu velike, ali se ipak nadaju

Englezi bi u slučaju konačnog trijumfa osvojili nešto manje od 250.000 evra po igraču. Visoke premije imaju i Belgijanci na 10.5 miliona evra, odnosno skoro 455.000 evra svakome. 

I dok je Srbiji obećano deset miliona za osvajanje trofeja, pola miliona čeka igrače ako uspeju da pobede Brazil i izađu iz grupe E. Englezi za to dobijaju duplo, 1.1 milion. 

Veliki motiv pak imaju i Brazilci, kojima je obećano po 850.000 evra po igraču u slučaju da podignu "boginju" sredinom jula meseca, dok aktuelni branioci Nemci mogu da računaju na po 400.000 evra po fudbaleru u slučaju ponavljanja velikog uspeha!

Inače, nagrada FIFA za osvajanje prvenstva je nešto veća od 31 milion evra. Drugoplasirani dobija 23.8, trećeplasirani 20, a četvrti 18 miliona evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading