Zlato na Mundijalu ili pušku u ruke

Autor:

Sport

26.06.2018

19:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle poraza Južne Koreje od Meksika (1:2) kamere su uhvatile uplakanog Hung Min Sona, zvezdu selekcije. Sjajni fudbaler nije tada pustio suze samo zbog poraza svoje ekipe. Imao je dodatni lični razlog. Naime, ukoliko se Južna Koreja ne plasira u osminu finala, za šta su male šanse, čeka ga poziv u vojsku i prekid karijere u trajanju od 21 do 36 meseci, u zavisnosti od roda koji mu odrede.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Son Min Hjung

Son je član Totenhema sa kojim ima ugovor do 2020. Ima 26 godina, a zakon predviđa izvršenje vojne obaveze do 28. Zakon je obavezan za sve, ali uvek ima izuzetaka. Vrhunski sportisti mogu da budu oslobođeni ako ostvare uspeh na velikom međunarodnom takmičenju.

Šta je uspeh i šta je veliko takmičenje, određuje vlada. U slučaju Mundijala u Rusiji, fudbalerima je kao uspeh određen plasman u osminu finala takmičenja. Ako od toga ne bude ništa, Son još može da se oslobodi vojske. Sledeća šansa su Azijske igre u Indoneziji od 18. avgusta do 2. septembra.

Uslov je zlatna medalja. Ili vojska...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading