Kolarov: Ovaj meč je finale moje karijere; KRSTAJIĆ: Zajedništvom do pobede

Autor:

Sport

26.06.2018

16:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor fudbalera Srbije Mladen Krstajić i kapiten Aleksandar Kolarov izašli su pred novinare uoči meča sa Brazilom, koja je na programu u sredu od 20 časova.

RepublikaFoto: Starsport
Mladen Krstajić i Aleksandar Kolarov

- Osećamo se kao da igramo u Srbiji, to je prisutno na svakom koraku. Podrška neće izostati ni u sredu, kao što nije ni u prve dve utakmice. Svesni smo svega, moramo da damo maksimum na terenu, znamo ko nam je protivnik, jedva čekamo da utakmica počne - izjavio je Mladen Krstajić, dok se Kolarov samo složio.

Usledilo je pitanje za Aleksandra Kolarova: Poznajete mnoge Brazilce koji je put do njihove mreže, da li ste spremni na još jednu "bombu" kao protiv Kostarike?

- Ako dobijemo utakmicu protiv Brazila, nadam se da ćemo do nje doći kao tim. Daj Bože, da bude neki slobodnjak. Nama je biti ili ne biti, svim snagama ćemo pokušati da dobijemo utakmicu. Svesni smo da mi svojim stavom moramo da nosimo i podignemo navijače.

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Kolarov

Selektor je upitan da prokomentariše kaznu od FIFA ali to nije želeo s obzirom da je sva koncentracija na utakmici sa "Kariokama".

Istorijski gledano veliki favoriti su ispadali, da li je vreme da i Brazil ispadne u grupnoj fazi?

Kolarov je u šaljivom tonu izjavio: 

- Čekamo da vidimo šta će Argentina uraditi pa ćemo znati šta će sutra biti, aludirao je kapiten da ukoliko Argentina uspe da nastavi takmičenje, Brazil sutra ispada.

Šta vam kaže vaš sportski instikt? Da li se slažete sa Titeom da su prednost Srbije visoki igrači i prekidi?

- Već sutradan, posle poraza od Švajcarske, sam počeo da verujem da je moguće da dobijemo Brazil. Nadigrava ćemo se, oni ne znaju da igraju na bod i to je verovatno jedna od naših prednosti - rekao je Kolarov.

- Tite ništa novo nije rekao, mi naše mane moramo da svedemo na minimum. Ceo svet je upoznat sa našim igračima. Disciplina i koncentracija su najvažnije, ne smemo da dozvolimo da nam se ponove glovi protiv Švajcarske.

RepublikaFoto: Starsport
Selektor i kapiten

Šta vas najviše brine u kvalitetu Brazila?

Selektor Krstajić je istakao da je to kompaktnost tima, dobra pas igra, kvalitet igrača i što svako može da iskoči kao raspoložen pojedinac.

Najveću pobedu Srbija nad Brazilom, računajući sve kategorije, svakako je ona se Novog Zelanda kad su se izabranici Veljka Paunovića okitili zlatom. Sadašnji trener Čikaga je poznat kao odličan motivacioni govorni, pitanje za Krstajića je bilo da li će on svojim igračima održati govor:

- Svako ima svoj sistem rada, to je naša interna stvar:

Potom se došlo do ključnog pitanja: Da li će pritisak igrati važnu ulogu?

- Sigurno, igramo sami protiv sebe. U sredu će biti jako teška utakmica ali ako dovoljno veruješ to je moguće ostvariti. Lako je reći pobediću, ali pitanje je šta je ko spreman da da za tu pobedu. Psihologija će i odlučiti utakmicu, ako zaista verujemo da možemo da pobedimo i ako se psihički spremimo mi ćemo pobediti.  Meni je finale karijere, na taj način ću i prići meču. Samim tim što smo na Svetskom prvenstvu je velika stvar ali, sutra je najveća pozornica, svi će gledati Brazil. Neko je rekao "Lako je biti dobar igrač među slabima bori se sa najboljima, da bi video gde si - izjavio je Kolarov.

- Pokazali smo u jednoj utakmici da imamo kvalitet. Nije problem izgubiti, nego ne dati sve od sebe, maksimalno i disciplinovano. Da igramo kao tim i da zadovoljimo ljude koji su došli ovde, satisfakcija je što su nas hvalili posle prvog meča. Moramo da damo maksimum - zaklučio je Mladen Krstajić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading