PREMIJER ALBANIJE PROVOCIRA: Edi Rama plaća kaznu za Šaćirija i Džaku

Autor: Tanjug

Sport

26.06.2018

15:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Albanije Edi Rama otvorio je račun u jednoj banci u Albaniji i pozvao zainteresovane da doniraju novac kako bi se platila kazna za švajcarske reprezentativce Džerdana Šaćirija i Granita Džaku.

Edi Rama brani švajcarske fudbalere albanskog porekla

U akciji nazvanoj "Ne plaši se orla", Rama je pozvao Albance da pomognu da se plati, kako je naglasio, besmislena kazna.

- Ovo je gest zahvalnosti za dvojicu fudbalera za sve što su uradili za milione Albanaca - napisao je Rama na Fejsbuku.


Ramin potez nastavak je kampanje prikupljanja novca za švajcarske reprezentativce, poreklom sa Kosmeta, nakon što je i albanska dijaspora iz Njujorka pokrenula akciju za plaćanje kazne.

Takođe, pridružio se i kosovskom ministru trgovine Bajramu Hasaniju koji je odlučio da donira 1.500 evra.

- Oni su to uradili samo zato što nisu zaboravili svoje korene. Novac je mala nagrada za radost koji su nam Džaka i Šaćiri priredili kada su svoje golove proslavili sa orlom - rekao je Hasani.

Šaćiri i Džaka su sankcionisani sa po 10.000 švajcarskih franaka od Međunarodne fudbalske federacije (FIFA), kao i kapiten reprezentacije Stefan Lihštajner sa 5.000, jer su golove protiv Srbije proslavljali rukama sklapajući "albanskog orla".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading