SP, DAN 6: "Baćuške" u transu, pedantni Senegalci i opasne Poljakinje

Autor:

Sport

19.06.2018

07:14 >> 20:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U toku je šesti dan Svetskog prvenstva u fudbalu kojim se završava prvo kolo grupne faze takmičenja, ali kreće i drugo kolo utakmicom Rusije i Egipta u grupi A od 21 sat.

 
RepublikaFoto: Tanjug/AP

23.00 - Evo i rasporeda za sredu: 

Grupa Utakmica Mesto Vreme

B Portugal - Maroko Moskva 14h

A Urugvaj - S. Arabija Rostov na Donu 17h
B Iran - Španija Kazanj 20h

22.45 - Senegalci su dobili meč, a onda su njihovi navijači uradili nešto neverovatno. Počistili su deo stadiona sa kog su navijali! Svaka čast:

 

 

22.35 - Zbog nje će mnogi navijati za Poljsku:

 

 

22.21 - Nijang je na meču Senegala i Poljeske postigao čudan gol, a evo šta je o tome reko sam igrač:

- Sudija mi je rekao da smem da uđem i samo sam pratio njegove instrukcije. Bio sam dovoljno pametan da shvatim gde će lopta ići i da ću postići gol jer sam znao da Poljaci neće znati da sam već u polju.

22.10 - Ovaj čovek je odigrao fantstičnu utakmicu: 

 

 

21.50 - Definitivno Rusi dodatno motivisani na ovom Svetskom prvenstvu, druga pobeda iz isto toliko mečeva u grupi, uz gol razliku 8:1

 

 

21.29 - Salah je bio precizan sa bele tačke, posle intervencije VAR-a - 3:1.

21.18 - Rusi melju! Đuba je postigao gol za 3:0! Domaćin sada ima gol razliku 8:0.

21.13 - Čerišev postiže novi gol kojim se izjednačio sa Ronaldom 2:0 za Ruse

21.03 - Još jedan autogol na Svetskom prvenstvu. Rusi vode

21.00 - Drugo poluvreme utakmice Rusija Egipat pred nama

 

 

20.44 - Bez pogodaka završeno prvo poluvreme u poslednjem meču dana Rusija - Egipat

 

 

20.28 - Igra se otvoreno na obe strane, Rusi napadaju, ali nema golova.

20.00 - Utakmica između Rusije i Egipta je počela.

19.15 - Vreme je da Mundijal počne i za Mohameda Salah - Sastavi Rusije i Egipta

 

19.00 - Ukoliko vas zanima zašto na dresu piše "Sergej" a ne "Milinković- Savić" kliknike OVDE

18.50 - Senegal je prva afrička reprezentacija koja je zabeležila pobedu na Mundijalu, Poljska - Senegal 1:2

 

18:45 - Poljaci smanjuju prednost Senegalaca na 1:2, i ulazi se u neizvesnu završnicu

18.19 - Nijang duplira prednost Senegalaca, Poljaci na kolenima 2:0

18.10 - U drugom poluvremenu nema izglednih prilika na meču Poljska - Senegal i sva je prilika da će ovoim navijačicama trebati uteha

 

 

 

17.49 - Senegalci odlaze na poluvreme sa golom prednosti

 

 

17.38 - Lepa akcija Senegala koja je završena pogotkom. Senegalci su uz dosta sreće stigli do pogotka s obzirom da je loptu u svoju mrežu smestio Sionek

17.25 - Brazilci su u strahu s obzirom da je prva zvezda reprezentacije Nejmar, morao da napusti trening, a spekuliše se da je završio učešće na Mundijalu(?) o tome možete čitati OVDE, dok su fudbaleri Srbije dočekani kao rok zvezde u Svetlogorsku, jedino se ne zna da li je neki brushalter poleteo prema "orlovima", video možete da pogledate OVDE

17.00 - Utakmica kojom se završava prvo kolo Svetskog prvenstva Poljska - Senegal je počela

16.45 - 

 

 

16.20 - Poslednju utakmicu prvog kola Mundijala igraju Poljska i Senegal a evo i sastava

 

 

15.52 - Veliko slavlje Japanaca na "Saransk areni", pala je Kolumbija rezultatom 2:1!

 

 

 

15.43 - Navijači Japana sa nestrpljenjem čekaju poslednji zvižduk sudije...

RepublikaFoto: Tanjug/AP

15.30 - GOOOOOL! Japanci nakon kornera opet dolaze do prednosti, Osako glavom postiže gol za 2:1! Sjajna situacija za "samuraje"!!

 

 

15.19 - Ne manjka uzbuđenja na utakmici u nastavku drugog poluvremena, Japanci su dva puta pretili preko Osake i Inuija, a na drugoj strani je Falkao mogao da donese preokret Kolumbijcima

15.02 - Počeo je drugi deo meča u Saransku, verujemo da glavna uzbuđenja tek predstoje na ovom meču...

14.56 - U predahu na poluvremenu vam ostavljamo jednu fotografiju kolumbijskih navijačica sa ovog susreta...

RepublikaFoto: Tanjug/AP

14.45 - Prvo poluvreme meča na "Saransk areni" je završeno, rezultat je 1:1 i sve je otvoreno u nastavku.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

14.38 - GOOOOOL! Kintero postiže vrlo lukav gol iz slobodnog udarca! Kolumbijci su sa igračem manje došli do poravnanja rezultata!

 

 

14.17 - Trenutno raspoloženje među kolumbijskim navijačima posle 15-ak minuta igre u Saransku...

 

14.03 - Kakav šok već na početku meča, penal za Japance i Kolumbija ostaje sa igračem manje nakon što je Sančez izblokirao namerno rukom šut Kagave! GOOOOL, Japanci vode 1:0 od 5. minuta utakmice! 

 

13.59 - Počeo je susret između Kolumbije i Japana nakon intoniranja himni dve reprezentacije. Kolumbijci su bili posebno inspirisani, pa su se gotovo drali prilikom izvođenja himne!

13.40 - Poznati su i sastavi za prvi meč dana između Kolumbije i Japana... Hamesa Rodrigeza nema u startnoj postavi južnoameričke selekcije...

 

 

13.07 - Kakav gest danskih reprezentativaca, ovo je za primer svima!  Jonas Knudsen je dobio kćerku na dan kada su igrali sa Peruom, a posle pobede ga je sačekalo iznenađenje. Njegovi saigrači su skupili novac za privatni avion koji ga je odvezao od Rusije do Danske da bi video dete, a potom ga vratio. Knudsen je propustio samo jedan trening u međuvremenu.

12.45 - Danas ćemo na terenu videti i prvu zvezdu Poljske i jednog od najboljih svetskih napadača Roberta Levandovskog na terenu. On kaže da nije previše zabrinut za svoj golgeterski učinak dokle god ostatku tima ide dobro... Prvi duel Poljaci igraju protiv Senegala u 17 časova.

- Očekujem da igram najbolji mogući fudbal. Verujem i da ćemo kao tim postići mnogo golova, te da ću svojim potezima i zalaganjem doprineti tome - kazao je fudbaler minhenskog Bajerna.

 

 

12.29 - Oskar Muriljo iz Kolumbije šalje pozitivne vibracije pred prvi susret protiv Japanaca...

 

 

12.15 - Šaćiri preti "orlovima" pred naredni duel na SP, a više možete OVDE da pročiitate!

11.57 - Šale na račun Nejmarove frizure i dalje ne prestaju. Ova posledja nas je baš zasmejala...

 

 

11.35 - Reprezentativac Rusije Artjom Dzuba izjavio je za FIFA TV da je neverovatan osećaj kada je čitava zemlja uz vas...

 

 

11.24 - Meksikanci izazvali zemljotres proslavljajući pobedu protiv Nemačke... Više o tome možete da pročitate OVDE

11.05 - Švedski navijači su u velikom broju stigli u Rusiju, u prvom kolu su proslavili pobedu protiv Južne Koreje 1:0 pogotkom Grankvista sa bele tačke, ali neki fanovi su doživeli gorko razočaranje neposredno pred ovaj meč. Njihov let za Nižnji Novgorod čarter-letom iz Stokholma je bio odložen zbog čega nisu stigli na meč za koji su imali karte. Švedski mediji navode da su pojedinci čak plakali što neće stići na ovaj susret... Zaista potresno iskustvo, ne ponovilo se...

RepublikaFoto: Tanjug/AP

10.57 - Murinjove želje za srpsku reprezentaciju možete OVDE da pročitate...

10.46 - Zdravstveno stanje Mohameda Salaha i dalje je daleko od idealnog, Egipćani tvrde da će on biti spreman za večerašnji meč protiv Rusije, dok domaćini sa druge strane tvrde da špic Liverpula ima velikih problema i da su mu čak trojica reprezentativnih drugova pomagala da obuče dres na treningu zbog bolova u ramenu...

 

 

10.28 - Švajcarska je ostvarila sjajan rezultat protiv Brazila u prvom kolu grupe E, ali nisu svi navijači ove selekcije bili srećni zbog ovoga. Više o tome možete da pročitate OVDE.

10.02 - Engleska reprezentacija ne ističe se rezultatima i igrom na poslednjih nekoliko velikih prvenstava, ali jedno je sigurno: njihovi navijači uvek naprave atmosferu za pamćenje!

Pogledajte i sami reakciju fanova "gordog albiona" nakon pobedonosnog pogotka Harija Kejna u 90. minutu protiv Tunisa.

 

 

 

 

09.33 - Nastup prve zvezde Kolumbijaca Hamesa Rodrigeza pod velikim je znakom pitanja, a selektor Hoze Pekerman nije želeo da otkriva da li će igrač Bajerna biti u startnoj postavi protiv Japanaca...

- Uvek moramo da sačekamo do poslednjeg minuta sa konačnom odlukom jer su to specifične povrede. Svetska prvenstva se igraju u teškom periodu godine, a činjenica je i da mnogi igrači nisu stigli ovde u najboljoj formi, povređeni. Većina se oporavila u našem timu, čak i oni koji su bili umorni, pa očekujem dobru igru na startu - poručio je Pekerman. 

U taboru "samuraja" takođe ne vlada najbolja atmosfera pred ovaj susret, pošto se nedavno dogodio jak zemljotres u Osaki, odakle dolazi nekoliko fudbalera iz aktuelnog sastava.

- Brinem zbog psihološkog stanja igrača, jer imamo nekolicinu fudbalera kojima su porodice baš iz Osake. To je ono što nas muči, ali znamo da moramo da se borimo i za Japan i za naše porodice - poručio je Nišino.

09.12 - Preko milion fanova prisustvovalo je u najvećoj fan-zoni u Moskvi... Čitav svet ujedinjen fudbalom, zaista lep prizor

 

 

09.07 - Prvi meč dana igraju Kolumbija i Japan od 14 časova, nakon njih na teren izlaze Poljaci i Senegalci od 17:00, a dan zatvaraju domaćini Rusi protiv Egipta u meču u kom bi mogli da postanu prva selekcija koja bi obezbedila prolaz u osminu finala. Sve mečeve ljubitelji fudbala moći će da prate na RTS 1.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading