Fudbalska simfonija CR7: ŠPANSKO-PORTUGALSKI SPEKTAKL ZA PAMĆENJE !

Autor:

Sport

15.06.2018

20:01 >> 19:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Španije i Portugalije odigrali su meč za pamćenje u 1. kolu grupe B. Vodili su Portugalci dva puta, pa su Španci preokrenuli, ali su rivali na kraju podelili bodove u ovom fudbalskom klasiku– 3:3! Kristijano Ronaldo je bio igrač utakmice pošto je postigao het-trik, a strelci za Špance su bili Dijego Kosta dva puta i Naćo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Spektakl u Sočiju za podelu bodova

Ako zamišljate kako bi idealan fudbalski meč trebalo da izgleda, onda su vam to demonstrirali fudbaleri Španije i Portugalije u prvom kolu grupe B Svetskog prvenstva u Rusiji.

U ovom epskom susretu evropskog šampiona i svetskog prvaka iz 2010. godine imali smo sve što je potrebno za pravi fudbalski spektakl. Šest golova, preokreti, kartoni, izmeni, penal i efektni golovi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Ronaldo je iz penala u 3. minutu doveo svoj tim do prednosti, ali je nakon pritiska Španaca Dijego Kosta doneo svom timu izjednačenje u 24. minutu nakon što se suvereno otresao svog najbližeg čuvara Pepea. Hvatao se za glavu štoper Portugalaca, glumio je povredu, ali sudija je dobro video šta se događalo i pokazao na centar.

Kada se činilo da ćemo na odmor otići sa nerešenim rezultatom za drugačiji ishod su se pobrinuli Kristijano Ronaldo i golman Španaca David de Hea. Prvi je uputio jak, ali nedovoljno precizan šut, a drugi je svojom traljavom intervencijom omogućio Portugalcima da na odmor odu sa prednošću od 2:1.

U nastavku je "crvena furija" odigrala u skladu sa svojim nadimkom. Od 55. do 58. minuta Portugalci nisu znali šta ih je snašlo na terenu, pošto je prvo Kosta doneo poravnanje rezultata, a 180 sekundi kasnije je Naćo razornim udarcem sa ivice kaznenog prostora doneo vođstvo Špancima 2:3.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

U nastavku susreta se igralo nešto tvrđe na sredini, ali uzbuđenja i jakih duela nije manjkalo. Činilo se da Španci idu ka pobedi, ali je onda na scenu stupio ko drugi do sjajni Kristijano Ronaldo. Sa 18 metara iz slobodnog udarca je skinuo paučinu gola De Hee sjajnim udarcem i postavio konačan rezultat - 3:3!

U drugom kolu 20. juna Španci igraju protiv Irana, dok će Portugalci odmeriti snage sa Marokancima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

TOK MEČA:

II poluvreme

95. minut - Kraj sjajnog susreta u Sočiju - 3:3!

92. minut - Žoao Mario je bio u dobroj poziciji, njegov šut ide pored gola!

87. minut - GOOOOOOL! Het-trik neverovatnog Ronalda iz slobodnog udarca!

84. minut - Tempo je opao na terenu u Sočiju, Španci sve bliži velikom trijumfu koji će im gotovo izvesno obezbediti prvo mesto u grupi B

80. minut - Guedes napušta teren, umesto njega ulazi Andre Silva koji će probati da donese Portugalcima barem nerešen rezultat...

77. minut - Dvostruki strelac za Špance Dijego Kosta napušta teren praćen velikim aplauzima navijača, njega menja drugi špic Jago Aspas

71. minut - Umalo da Dijego Kosta upiše het-trik večeras, na odličan centaršut nije zahvatio loptu na najbolji način, pa Portugalci i dalje ostaju u igri

70. minut - Inijesta napušta teren, njegovo mesto zauzeće Tijago Alkantara da "zategne" sredinu terena

58. minut - GOOOOOL! Preokret Španaca, Naćo se iskupio za načinjen penal u prvom poluvremenu golčinom za 2:3! 

 

 

55. minut - GOOOOOL! Drugi gol Dijega Koste večeras, Buskets spušta loptu glavom za sjajnog napadača pred sam gol i njemu u nastavku akcije nije bilo teško da sprovede loptu u mrežu!

49. minut - Bruno Fernandez je oprobao svoj šut sa nekih 20-ak metara, prvi pokušaj nekog od igrača dva tima u nastavku igre... Lopta odlazi pored gola Davida de Hee, nije bilo preterano opasno.

46. minut - Nastavlja se utakmica u Sočiju bez izmena na obe strane...

I poluvreme

45+1. minut - Poluvreme! Portugalija posle prvih 45 minuta vodi 2:1.

RepublikaFoto: Tanjug/AP



45. minut - GOLLLL!!! Portugalija ponovo vodi! Ronaldo je šutirao, a lopta je završila u mreži pošto je De Hea napravio veliku grešku.

 

 

 

35. minut - Nova šansa za Špance. Šut Inijeste je završio tik pored stative.

29. minut - Slobodan udarac za Španiju sa oko 20 metara. David Silva pogodio je u nos Kristijana Ronalda. Odbrana Portugalije je potom otklonila opasnost. Ronaldo se upisao u strelce i na prethodna tri SP.


26. minut - Umalo da prisustvujemo totalnom preokretu za samo 120 sekundi! Iskov šut se od prečke odbio na gol-liniju i izašla u polje! Bila je to prava bomba, ali ostaje 1:1 za sada...

 

24. minut - GOOOOOL! Dijego Kosta donosi izjednačenje Špancima, pitanje je da li je snažni špic "furije" napravio faul nad Pepeom pre pogotka... Roki je konsultovao VAR tehnologiju i pokazao je na centar.

 

RepublikaFoto: Tanjug/AP

18. minut - Portugalci igraju bolje na početku meča

10. minut - Šansa za Španiju. Kosta je spustio loptu Silvi, koji je šutirao preko gola.

4. minut - GOLLL!!! Portugalija vodi 1:0! Ronaldo je precizan sa 11 metara. Ovo je bio 82. gol Ronalda u dresu nacionalnog tima. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
RepublikaFoto: Tanjug/AP
Naćo obara Ronalda

 

 


3. minut - Penal za Portugaliju! Italijanski sudija Đanluka Roki je pokazao na penal, pošto je Naćo oborio Ronalda u šesnaestercu Španije.

1. minut - Utakmica je počela

 

 

 

RepublikaFoto: Tanjug/AP


19:45 - Bliži se početak utakmice u Sočiju

 

19:30 - Još pola sata do početka meča.

Portugal: Patrisio, Soareš, Pepe, Žose Fonte, Gerero, Karvaljo, Mutinjo, Silva, Guedeš, Fernandes, Ronaldo.

Španija: De Hea, Naćo, Pike, Ramos, Alba, Buskets, Koke, D. Silva, Isko, Inijesta, Košta.

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading