Muva ne može da proleti u kampu Srbije: TERMALNE PUŠKE ČUVAJU "ORLOVE"

Autor:

Sport

15.06.2018

05:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalne jedinice ruske vojske staraju se da ni muva nedozvoljeno ne uleti u bazu "orlova". Nakon komandosa SOBR, koji su ih sa dugim cevima dočekali na aerodromu u Kalinjingradu, fudbaleri Srbije su dobili zaštitu uz pomoć najsavremenije tehnologije - termalnih pušaka.

RepublikaFoto: ST/V.LUKIĆ
Puške na vrhu terena za trening
Foto: Srpski telegraf

Vojnik u civilu smestio se na zidu između terena na kojem su trenirali izabranici Mladena Krstajića i obližnje šume koju osmatra kako bi sprečio eventualni teroristički napad. Druga strana ga ne zanima, pa ga je fotograf Srpskog telegrafa uslikao bez problema.

NEUTRALISANA PRETNJA

Po danu, noći, ili kiši, specijalna puška otkriva izvor toplote svakog objekta, od najmanje životinje do čoveka, čime je isključena mogućnost da se neko kamufliran prikrade. Kako je domet puške od 800 do čak 1.200 metara, u zavisnosti od terena, kad bi se neko čak i usudio da napadne "orlove", bio bi otkriven na vreme i neutralisan kao pretnja.

800 metara najmanji domet ruske termalne puške

RepublikaFoto: ST/V.LUKIĆ
Nišan za noćne uslove

SRCE RATNIKA

Ako je suditi na osnovu dostupnih podataka, termalne puške kojima se čuvaju igrači Srbije deo su najsavremenijeg ruskog bezbednosnog arsenala ratnik. Njega čini čak 40 komponenti, uključujući oklop kao zaštitu, vatreno oružje i komunikacije. Ovakva mera bezbednosti bila je očekivana imajući u vidu naredbu iz samog vrha ruske države koja je glasila da srpskim fudbalerima, ali nijednom drugom učesniku Mundijala, ne sme da fali dlaka sa glave.

Poseban izazov biće obezbeđivati "orlove" kad napuste Svetlogorsk. Naime, koliko već danas, naši fudbaleri će krenuti put Samare, gde će u nedelju (17 sati) odigrati prvi meč na Mundijalu protiv Kostarike.

Srpski fudbaleri danas putuju u Samaru na nedeljni prvi meč protiv Kostarike

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading