Ukinut pritvor arbitru za kog se sumnja zloupotreba položaja

Autor:

Sport

12.06.2018

08:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski sudija Srđan Obradović, uhapšen pod sumnjom da je zloupotrebio položaj, pušten je iz pritvora Okružnog zatvora u Novom Sadu.

RepublikaFoto: Starsport
Srđan Obradović

Arbitrov branilac, advokat Goran Karadarević, potvrdio je Novostima da je njegovom klijentu ukinut pritvor i da će se u daljem postupku braniti sa slobode. 

U dosadašnjoj istrazi koja se vodi u Posebnom odeljenju za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu saslušani su svi svedoci, tako da su prestali razlozi za Obradovićev dalji ostanak u pritvoru.

Pored toga, pregledan je i snimak utakmice koja je prenošena na televiziji, a koji se takođe nalazi u sudskim spisima. Svedoci su se, po nezvaničnim saznanjima, između ostalog izjašnjavali i o onome što su zabeležile kamere na terenu.

Deliocu pravde na travnatom terenu na teret se stavlja da je na meču između Spartaka iz Subotice i niškog Radničkog, odigranom 13. maja u Subotici, zloupotrebio službeni položaj. 

Ta zloupotreba se ogleda u tome što je svirao penal za domaću ekipu i na taj način kako se sumnja, subotičkom prvoligašu pribavio korist, odnosno bodove.

Sam Obradović je, na saslušanju u Tužilaštvu tvrdio da mu pre meča niko niko nije govorio kako treba da sudi i da smatra da je njegova odluka bila ispravna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading