Bolt ostvario san i zatigrao na "Old Trafordu"

Autor:

Sport

11.06.2018

06:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U nedelju je u Mančesteru na stadionu "Old Traford" odigran humanitarni fudbalski "Soccer aid" meč , a najveće zvezde među mnogobrojnim učesnicima su bile legenda "Crvenih đavola" Erik Kantona i najbrži čovek na svetu Jusein Bolt.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Jusen Bolt

U popularnom humanitarnom meču su poznate ličnosti, zvezde i bivši fudbaleri igrali za timove Engleske i Ostatka sveta, a posle uzbudljivog remija od 3:3, slavili su "Englezi" nakon boljeg izvođenja penala 4:3. 

Utakmica pod pokroviteljstvom UNICEF-a je opravdala očekivanja, a posebno su bili oduševljeni navijači Mančester Junajteda koji su mogli da vide svoju legendu Erika Kantonu. 

Slavni Francuz je za Crvene đavole igrao od 1992. do 1997. godine, gde je ostavio dubok trag, da bi na povratku dobio najglasniji aplauz i ovacije kada je u 73. minutu na terenu zamenio Jaju Turea. 

Bolt je bio kapiten Ostatka sveta, jedan pogodak mu je poništen zbog ofsajda, zatim je pogodio i prečku, da bi na kraju bio bio proglašen za igrač meča i precizan sa 11 metara kod izvođenja penala. 

Na kraju je pobedu Engleskoj doneo glumac Blejk Harison posle izvođenja odlučujućeg penala, ali je najvažnije bilo što je u humanitarne svrhe prikupljeno više od 5,5 miliona funti. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Erik Kantona

Za tim sveta su igrali i čuveni kuvar Gordon Remzi, glumac Hejden Kristensen, pevač Niki Birn, kao i bivši fudbaleri Edvin van der Sar, Jap Stam, Klarens Sedorf, Robert Pires, Huan Sebastijan Veron, Klod Makelele...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading