Partizan se oprostio od Vokrija: NEKA TI JE VEČNA SLAVA

Autor:

Sport

09.06.2018

11:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

FK Partizan oprostio se na svom zvaničnom sajtu od svog nekadašnjeg fudbalera Fadilja Vokrija (57), koji je preminuo ovog jutra nakon srčanog udara.

RepublikaFoto: Tanjug/TANJA VALIČ
Vokri je održavao kontakt sa ljudima iz Partizana do kraja života

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije rođen je 23. jula 1960. godine u Podujevu. Fudbal je počeo da trenira sa 15 godina u lokalnom klubu Lab iz Podujeva. U Prištinu prelazi 1980. godine i u njoj ostaje 6 sezona.

Za FK Priština odigrao je 84 drugoligaških utakmica i postigao 33 gola, a nastupao je za Prištevce i u I Saveznoj ligi i na 88 utakmica postigao 22 gola.

Član Partizana bio je od 1986. do 1989. godine (jednu sezonu je proveo u JNA) i odigrao je 107 utakmica uz 47 postignutih golova. Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je 12 utakmica uz šest golova. Sa Partizanom je osvojio jednu titulu šampiona (1986/87) i jedan kup Maršala Tita (1989).

Iz Partizana odlazi u inostranstvo, gde je nastupao za Nim (1989-90), Fenerbahče (1990-92) i Burže (1992-93). Karijeru završava u ekipi francuskog trećeligaša Monlusona 1995. godine, a u tom klubu je jedno vreme radio i kao sportski menadžer.

- To su najlepše tri godine u mojoj karijeri, nikad neću moći da ih zaboravim. O Partizanu sam mislio sve najbolje i pre nego što sam došao u Beograd, a ono što sam doživeo u njemu, bilo je mnogo lepše od toga - izjavio je Vokri pre nekoliko godina.

Navijači Partizana su ga bez rezerve zavoleli, jer je bio vrhunski fudbaler, beskompromisan borac na terenu, a i svojim ljudskim kvalitetima je ostavio dubok trag u Partizanu.

Fadilje, počivaj u miru i neka ti je večna slava i hvala, piše u saopštenju Partizana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading