KRSTAJIĆ: Atmosfera najvažnija, ne brine poraz, Rakitić posavetovao kako protiv Brazila

Autor:

Sport

05.06.2018

15:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dan posle poraza u prijateljskom meču od Čilea, selektor reprezentacije Srbije, Mladen Krstajić pričao je očekivanjima na Svetskom prvenstvu, odnosima unutar reprezentacije, koga najviše voli od igrača i savetu koji mu je dao Ivan Rakitić posle prijateljskog meča Hrvatske i Brazila.

RepublikaFoto: Starsport
Mladen Krstajić

Selektor je konferenciju počeo u laganom ritmu:

- Imam glavobolju od kad sam postao selektor, to je sastavni deo posla, ništa novo da imam glavobolju, kao i svaki drugi posao. Sasvim normalno. Glava je provetrena uvek, a biciklom sam došao na konferenciju da promenim malo.

Potom je Krstajić počeo da priča o utiscima sa prve od dve provere pred start Mundijala:

- Ne brine me ništa posle sinoćnjeg poraza, svesno smo ušli tako, ubacivali mlade igrače da osete. Da je bilo i nerešeno isto bismo gledali. Do 3 ujutru smo pravili analizu, znamo gde smo grešili. Više je bilo lošijih stvari, ali ništa što može da nas poljulja. Ne mogu da kažem da sam zadovoljan, svesni su igrači da smo slabo odigrali. Ne mogu da kažem da momci nisu imali volju i želju. Dugu sezonu su igrali.

RepublikaFoto: Starsport
Biciklom na konferenciju: Mladen Krstajić

- Sve što radimo temeljimo na dobroj atmosferi. Podmladili smo reprezentaciju, mladi učestvuju jer su zaslužili imaju kvalitet, sva 23 igrača su zasluženo na spisku.

O Čileancima selektor je kratko rekao:

- Čile podseća dosta na Kostariku. Videli smo šta možemo i šta ne možemo. Nisam eksperimentisao ništa protiv Čilea, nisam čovek koji eskperimentiše.

Krstajić je rekao da će dati sve od sebe da odnos reprezentativaca i medija bude bolji:

- Vi ste malo krivi što igrači ne daju izjave, potrudiću se da vam svi budu na rapsolaganju, igrači nisu ljuti na vas i nemaju ništa protiv vas. Morate gledati dvosmerno, gledajte malo njihovu situaciju. Oko njih se svašta vrti, u žiži su. Osećaju pritisak, morate da ih shvatite, informacije koje su izlazile u javnost nisu im išle na ruku. Ne beže od toga.  Kada je teško treba da se pojaviš i obrazložiš, dečko Sergej je profesionalac, skroz je na mestu, vrte se oko njega desetine i stotine miliona evra i nije lako, možda ga savetuju da se ne oglašava. U Srbiji pričamo o platama od nekoliko hiljada, a oko njega se vrte milioni evra. 

RepublikaFoto: Starsport
Mladen Krstajić

- Imamo 7 miliona stručnjaka i selektora, daj da zaboravimo Zvezdu i Partizan, stavimo se u poziciju da smo mi Srbija, podržimo ove momke. A ne da neko viče Stojkoviću da je Mustafa. To pokazuje da naša kultura ne dostiže evropske standarde. Nebitno je da li ću ja biti tu posle SP, ali dajte da podržimo ove momke a ne da skidamo glave pre početka SP. 

Svestan je Mladen, da će uvek biti nezadovoljnih, pa je tako prokomentarisao i to što si otpali Gaćinović i Nastasić.

- Nije ni Lev pozvao možda najboljeg igrača Sitija, a komentarisali su što ja nisam zvao Gaćinovića. Kažu da sam zvezdaš jer sam pozvao dvojicu iz Crvene zvezde. Ne, ja sam "grobar". Mene tište te stvari. Duša me boli za Nastasića kog možda i najviše volim. Šta će javnost reći da vodim i njega i Baneta - povređenog. 

A potom obrazložio zašto su SMS i Radonjić dobili priliku da zaigraju u Rusiji:

- Sergej se uklapa za dan, svuda može da se uklopi. On je biser evropskog fudbala, vredi svaki evro. Radonjić je budućnost srpskog fudbala, pokazao je talenat. Moj cilj da podmladim reprezentaciju, radim u interesu srpskog fudbala. Milenković je ozbiljan kandidat za stratnu postavu. Svako od igrača je igrao značajno u klubovima, glavne role. Sve ide kako treba, najbitnija je atmosfera , nije niko iznad Srbije.

RepublikaFoto: Starsport
Mladen Krstajić

- Bane Ivanović treba da igra, zaslužio je da bude tu, ako bude zdrav, kao što je i sada, bože zdravlja igraće. Treba da se rastereti u glavi. Nema nikakvih zlih namera. Ni oko kapitenske trake ni oko nastupa. Podržavaju se međusobno, čarke između Mitrovića i Živkovića na utakmici su normalne, oni tako i na treningu.

Krstajić je prokomentarisao i reči predsednika Vučića koji ih je ispratio na Mundijal:

- Kao što je rekao predsednik Vučić, mi smo tu svi radi Srbije, nije Srbija za nas. Nisam glasao u životu, samo jednom u Bosni za mog prijatelja  ja poštujem mog predsednika tako sam vaspitan, razne spekulacije i priče me ne zanimaju. Neću glasati nikad u životu, smatram da svu treba da podržimo predsednika jer želi dobro Srbiji.  Nećemo da izvlačimo pare iz budžeta zato nismo tražili veće premije.

Da je iskren Mladen Krstajić je pokazao sledećim rečima:

- Nemam problem da kažem da ima većih stručnjaka u štabu od mene i da Nemanja Matić ima boljeg trenera u klubu. 

S obzirom da je Hrvatska igrala prijateljski meč sa Brazilom, a da su Mladen i Ivan Rakitić u prijateljskim odnosima stigla je pomoć fudbalera Barselone:

- Čuo sam se sa mojim prijateljem Rakitićem rekao mi je samo stavi flaster na Nejmara i nema šta da brineš.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading