Novi Mundijal sa Borom Milutinovićem!

Autor:

Sport

31.05.2018

15:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naš legendarni trener Bora Milutinović biće učesnik i predstojećeg Mundijala u Rusiji, pošto ga je FIFA imenovala kao člana "Technical Study Group" koja dodeljuje individualne nagrade na kraju prvenstva.

RepublikaFoto: fss.rs
FIFA ukazala Milutinoviću poštovanje

Popularna "TSG" postoji na svakom Svetskom prvenstvu od 1966. godine i svi članovi ove grupe su veoma poznata imena u svetu fudbala.

Članovi su: Karlos Alberto Pereira (Brazil), Emanuel Amunike (Nigerija), Bora Milutinović (Srbija), Alesandro Nesta (Italija), Endi Roksburg (Škotska) i Marko va Basten (Holandija).

Pereira i Milutinović jedini su treneri u istoriji Mundijala koji su vodili čak pet različitih reprezentacija na Svetskim prvenstvima, Van Basten je jedna od najvećih legendi fudbala, Nesta je kao štoper osvojio SP sa Italijom, Amunike je Nigeriju 1994. godine predvodio šesnaestine finala, dok je Roksburg jedan od najuspešnijih trenera u istoriji Škotske. 

Ovaj sastav će odlučivati o sledećim nagradama po završetku šampionata u Rusiji.

– adidas zlatna, srebrna i bronzana kopačka za najboljeg strelca.

– adidas zlatna, srebrna i bronzana lopta za najboljeg igrača.
– adidas zlatna rukavica za najboljeg golmana.
– nagrada za najboljeg mladog igrača (rođen 1. ili posle prvog januara 2017).
– nagrada za fer plej


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading