EKSKLUZIVNO: Portal Republika na pregledima "orlova" pred Mundijal!

Autor:

Sport

30.05.2018

15:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Srbije imaju srca za velika dela!

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Miljko Ristić prati pregled srpskih fudbalera

To je i naučno dokazano na Klinici za kardiologiju Kliničkog centra Srbije, gde su "orlovi" tokom celog dana podvrgavani detaljnom pregledu svih funkcija organa bez kojih ne možemo.

Svi redom su bez i trunke sumnje prošli EKG i ultrazvuk, pregled koji do tančina pretrese srce. Bilo je tu i šale dok su se na igrače kačili instrumenti uređaja vrednog 200.000 evra.

- Za tebe znam, ti si Vladimir Stojković, ne moram to da te pitam. Ostalim momcima uglavnom znam samo prezime. Šta bi moj sin sada dao da je ovde - obratila se jedna od doktorki Stojketu.

Uz Stojkovića, Sergej Milinković-Savić je očekivano privukao najviše pažnje. Usledile su razmene utisaka o Španiji, Italiji i drugim zemljama u kojima reprezentativci nastupaju.

- Igraš u Španiji, kako je to meni lepa zemlja. Barselona je najlepša, sunce, plaže, ma milina - pričala je sestra Marku Dmitroviću, koji je pokušavao da joj objasni da Ejbar kao grad u Baskiji uopšte nije na moru, te da kiša pada često kao i u Srbiji.

Međutim, kada pregled počne, nema gledanja kroz prste.

- Pregled obuhvata više od 50 parametara. Pre svega kontrolišemo snagu srca, veličinu komora, u kakvom su stanju zalisci, da li ima zadebljanja na srčanom zidu. Ova prevencija je najvažnija, otkriva i najmanju tegobu, pa mizernim čini šanse da se fudbalerima nešto desi na terenu - objasnili su za Srpski telegraf kardiohirurg Miljko Ristić i specijalista kardiolog Emilija Nestorović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading