KADA GIGS HVALI: Bejl je najbolji velški fudbaler kojeg sam gledao

Autor:

Sport

28.05.2018

05:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni velški fudbaler Rajan Gigs rekao je da je oduševljen igrama svog sunarodnika Gareta Bejla, koji je u subotu osvojio četvrtu titulu u Ligi šampiona sa Realom.

RepublikaFoto: instgram.com/ryangiggs_11
Rajan Gigs

Bejl je bio dvostruki strelac u trijumfu ‚kraljevskog kluba‘ nad Liverpulom 3:1 u Kijevu, prvo je "makazicama" vratio vođstvo svom timu, a potom je sjajnim volej udarcem postavio konačan rezultat.

Zahvaljujući četvrtoj tituli, 28-godišnji Gigs je izjednačio britanski rekord po broju trofeja u elitnom takmičenju koji je do sada držao Fil Nil, koji je tokom sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka branio boje Liverpula.

- On je najbolji velški fudbaler kojeg sam ikada gledao - rekao je Gigs, inače selektor reprezentacije Velsa:

- Jasno je da nisam gledao Džona Čarlsa kako igra i mnoge druge u to vreme. Ali, veliki fudbaleri se pojave u pravim trenucima i prave razliku, a on je to učinio već dva puta u finlu Lige šampiona. Otići u Real, osvojiti četiri titule, biti toliko uspešan, jednostavno mora da bude najbolji - naglasio je Gigs.
 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Geret Bejl

Gigs je finale Lige šampiona gledao zajedno sa svojom reprezentacijom, koja u utorak igra prijateljsku utakmicu sa Meksikom. Legendarni fudbaler Mančester Junajteda je prokomentarisao sjajne scene kada je Bejl postigao jedan od najlepših golova u finalima Lige šampiona posle centaršuta Marsela.

- Tim i kompletan stručni štab su zajedno gledali i kada je lopta ušla u gol u sobi je usledila erupcija. Bile su to sjajne scene i lepo je što je tim mogao zajedno da gleda utakmicu i proslavi. To je jedan od onih golova kada samo pomislite "vau" i sigurno je jedan od najlepših u istoriji Lige šampiona ili evropskih kupova. Imao je neverovatan uticaj na dalji tok, ali niste iznenađeni jer znate za šta je Garet sposoban i šta je već postigao - istakao je Gigs.

Bejl je posle utakmice rekao da nije siguran da li ostaje u Realu, iako ima ugovor do 2022. godine, pošto želi redovno da igra, ali Gigs kaže da veruje da je bliži ostanku.

- Uvek sam govorio da izgleda srećno u Realu. To je sjajan klub i uspešan. To je Garetov izbor. Napravio je razliku u finalu Lige šampiona, da li će to imati uticaja, ne znam. Moraćemo da sačekamo, pa onda da vidimo - rekao je Gigs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading