KRALJ O GOLMANU LIVERPULA: Karijusa će greška pratiti ceo život

Autor: b92.net, Republika

Sport

27.05.2018

13:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni golman Partizana i srpske reprezentacije Ivica Kralj izjavio je da je navijao za Liverpul u finalu LŠ, ali je dodao da je Real nije nezasluženo osvojio trofej.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Karijus tuguje posle poraza od Reala

Real je pobedio 3:1 u meču koji su obeležili sjajni golovi, kao i povrede Mohameda Salaha, ali i velike greške golmana Liverpula Lorisa Karijusa.

- Zamišljao sam da će biti mnogo golova, ali sam očekivao i efikasniji Liverpul. Činjenica je da su ostali bez Salaha koji im je udarna igla i najbolji igrač i očigledno da je to uticalo na sve njih na terenu, a videli ste i sami reakciju trenera i publike. Oni su osetili u tom trenutku da gube zbog izlaska Salaha - rekao je Kralj.

On se potom osvrnuo na greške golmana Liverpula.


- Ne znam, moram priznati da ne znam, čudan je bio prvi gol. Verovatno su pomislili da je ofsajd koji nije sviran i koga nije bilo. Međutim, njegova reakcija je, ne znam, diskutabilna. Nije očekivao možda da protivnički igrač reaguje kako je reagovao, ali veliki je ulog za tako ogromnu grešku. Posle te greške, mislim da se utakmica za Karijusa i završila. Ispostavilo se tako nažalost svih onih doživljavaju golmane na taj način. Ja posebno, pokušavam da nađem opravdanje za tako nešto, ali je teško - naveo je Kralj.

Liverpul je uspeo da se vrati i izjednači na 1:1, ali je Bejl sa dva gola doneo pobedu Realu. 

- Saigrači pokušavaju bodrenjem, veliki je ulog, čeka se toliko godina, a Englezi doživljavaju fudbal kao i svi mi. Mislim da tu nije bilo povratka. On bi najsrećniji bio da se tu utakmica završi. Slušam i danas komentare na tim društvenim mrežama, ne bih voleo da sam mu u koži, ali golmanski posao je takav. Moram da kažem da sam se raspitivao odakle on na golu Liverpula pošto ga ne znam ovako dobro, znam da je počeo u Nemačkoj, bio u nižerazrednim klubovima, malo posle u Majncu. Otišao u Mančester siti, tamo nije uspeo, otišao u Liverpul, on i Minjole su se menjali pa je on poslao standardan i sada je sve ostalo istorija - rekao je bivši srpski golman i dodao: 

- Traju rane, njega će ova greška pratiti ceo život, ali je golmanski posao takav. U jednom momentu ste junak, u drugom tragičar. Smatram da čim je u Liverpulu ima i veliki kvalitet i da će uspeti da prebrodi, a da li će mu oprostiti navijači Liverpula to će vreme da mu kaže.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading