PLATA? SITNICA! Pelegrini preuzeo Vest Hem!

Autor:

Sport

22.05.2018

08:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čileanski trener Manuel Pelegrini potpisao je trogodišnji ugovor sa Vest Hemom, saopštio je londonski klub.

RepublikaFoto: hufc.com
Saliven i Pelegrini

Pelegrini je pre nekoliko dna napustio kineski klub Hebej Čajna Forčun da bi postao novi menadžer "čekićara".

Čileanac će postati najplaćeniji trener u klupskoj istoriji, ali će svakako imati manju platu nego u kineskom klubu. Navodi se da je Pelegrini u Hebeju zarađivao 16 miliona funti godišnje. On bi u londonskom klubu trebalo da godišnje zarađuje 10 miliona funti (11,4 miliona evra)

- Pelegrini je jedan od najpoštovanijih fudbalskih trenera na svetu i radujemo se saradnji. Važno je što smo postavili nekoga sa znanjem i iskustvom u Premijer ligi, koji zna, ne samo ekipe i igrače u tom takmičenju, već i kakve su ambicije našeg kluba. On donosi reputaciju napadačkog fudbala i zna da izvuče najbolje iz svojih igrača - rekao je kopredsednik Vest Hema Dejvid Saliven i dodao:

- Povrh svega, on je pobednik, neko ko zna šta je potrebno za uspeh na najvišem nivou. On je prvi trener Vest Hema koji u svojoj biografiji ima titulu Premijer lige i verujemo da će to iskustvo pomoći u postizanju uspeha u našem klubu.

Pelegrini će uskoro imenovati članove stručnog štaba.

Pelegrini je tokom karijere trenirao i Mančester siti, Real Madrid, Malagu, Viljareal, River Platu, San Lorenco, LDU Kito...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading