KLOP - U finalu moramo da igramo življe da budemo najbolji mogući

Autor:

Sport

21.05.2018

14:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jirgen Klop održao je konferenciju za medije pred finale Lige šampiona. Nemac je pohvalio rivala, ali i svoj tim. Nije želeo da uporedi Salaha i Ronalda.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Jirgen Klop

- Ovaj trenutak je veoma dobar za klub, za igrače. Način na koji smo završili sezonu bio je dobar i ostalo nam je dovoljno vremena da se pripremimo za finale. Nismo morali da žurimo, da požurujemo treninge. Imaćemo još, od utorka, tritreninga. Imali smo zanimljivo putovanje ove sezone, sada želimo da kraj bude najbolji mogući - rekao je na početku konferencije za medije Jirgen Klop.

Pre deset dana Klop je rekao da ne veruje da će Emre Džan biti spreman za finale, čini se da će se to znati u utorak. Džan je bio na pripremama u Marbelji sa ekipom. Što se tiče drugih problema sa povredama, stanje je isto kao što je i bilo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Liverpula

Ono što je menadžer Liverpula naglasio je iskustvo koje Real unosi u finale. Takođe, nije štedeo reči hvale za rivala u Kijevu.

- Činjenica je da je Real iskusniji u ovakvim mečevima. Kada bi postojao način da prodaju to iskustvo, bili bi izuzetno bogati. Uvek je i u svemu važno imati iskustvo - u životu, u fudbalu. Ali, iskustvo može da se stekne. Mi nismo toliko dugo zajedno kao oni. Kao grupa, oni su izuzetno jaki. Pobeđivali su poslednje dve godine sa istim timom, ali ovo je fudbal i mi imamo svoju šansu i idemo da probamo da je iskoristimo - rekao je Klop.

- Njihovih startnih 11 su snažan tim, ali mi sada ne znamo ko će početi meč. Real je veoma dobar tim, ali tako i treba da bude. I mi smo veoma dobar tim, i imamo jaku želju da slavimo u Kijevu. To bi trebalo da bude dovoljno.

RepublikaFoto: instagram.com//liverpoolfc
Navijači Liverpula

Logično, Klop je govorio i o svom timu i objasnio je da Liverpulov stil igre najbolje opisuje "ol inkluziv fudbal".

- Supruga mi je rekla da sam ja kralj drame kada je fudbal u pitanju. Uvek nešto dramatično da se desi u poslednjim trenucima - kao kada Roma sa dva gola na kraju meča. Moraćemo da igramo življe, da budemo mi - kaže Klop koji je govorio i o načinu na koji treba pripremati ekipu.

- Rekao sam sve one gluposti posle Vest Broma jer sam stvarno želeo pobedu. Uspeli smo da rešimo tu situaciju na pravi način i pretvorimo je u priliku za nas. Ne možete izaći na fudbalski meč bez svesti o tome da je moguće da doživite poraz. Mnogo puta sam to iskusio u životu, ali i dalje uživam u svemu. Nije bilo lako biti onako hrabar protiv Sitija i protiv Rome, ali uspeli su u tome. Zašto da ne ponove? - kaže Nemac.

- Psihološki smo jaki. Veoma sam srećan. Mnogo dobrih stvari smo napravili zajedno i svi znaju da mogu da se oslone jedni na druge i na svoje sposobnosti. Ne želimo da radimo nikakve lude stvari. Ne želimo da preuveličavamo, ali ovo je zaista veliko. Ipak, ovo je nešto u čemu možeš da uživaš i znamo koliko će to značiti svim ljudima u Liverpulu i Liverpulovim navijačima širom sveta - kaže Klop.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Jirgen Klop

Klop je govorio i o navijačima Liverpula, kao i uvek sa oduševljenjem.

- Mnogo toga se dešavalo od kada sam došao. Uživali smo zajedno na putu ka finalu. Navijači su bili sjajni. Ako odete na Vikipediju ili na Gugl i ukucate "evropske večeri" odgovor će biti Enfild. Pa to je sjajno - u svom stilu je navijače pohvalio Nemac.

Upitan da uporedi Salaha i Ronalda, Klop je našao način da izbegne odgovor.

- Već mogu da vidim naslove tako da ne želim da odgovorim na ovo pitanje. Možete i bez mene o tome da napišete knjigu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading