Uhapšeni sudija negirao krivicu pred tižiocem - OBRADOVIĆ: TREBALO JE DA IDEM NA SVADBU, A NE NA UTAKMICU U SUBOTICU!

Autor:

Sport

17.05.2018

05:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Umesto u Subotici, gde je dosudio skandalozan penal za Spartak, sudija Srđan Obradović je trebalo da bude na svadbi.

RepublikaFoto: Starsport
Obradović nije ubedio tužioca u istinitost svojih reči

Tako je bar uhapšeni izjavio pred tužiocem u Novom Sadu na saslušanju povodom optužbi da je napravio krivično delo zloupotrebe službenog položaja. Međutim, nije ubedio tužioca, pa mu je Viši sud na predlog tužilaštva produžio pritvor na 30 dana!

- Uopšte nisam planirao da ću 13. maja suditi utakmicu. Pripremao sam se da taj dan idem na svadbu u Jagodinu. Upravo zbog ove utakmice na nju nisam ni otišao. Kada sam čuo ko su pomoćne sudije, dogovorili smo se da ne spavamo u Subotici, već da na utakmicu stignemo od svojih kuća - počeo je iskaz pred tužiocem uhapšeni Obradović.

Obradović: Sad kad vidim snimak drugog penala, ne mogu da ocenim da li je fudbaler Radničkog igrao rukom

PROMENA PRAVCA

Međutim, kada se već našao na terenu, glavni arbitar je preuzeo konce igre u svoje ruke. Braneći se od optužbi da je olako dva puta pokazao na belu tačku, Obradović je kazao da je video nešto drugo, a ne ono što se stvarno desilo.

- Kada sam video snimak drugog penala, ne mogu da ocenim da li je gostujući igrač igrao rukom. Međutim, iz pozicije na kojoj sam ja bio, s obzirom na to da je lopta menjala pravac, procenio sam da je igrao rukom i da treba da sviram kazneni udarac. Kada mi je prišao kapiten Radničkog da se buni, rekao sam mu da sam sto odsto siguran u odluku. Prvi penal sam sigurno opravdano dosudio - naveo je Obradović.

30 dana će Obradović ostati u pritvoru

RepublikaFoto: e-stock/D. MILOVANOV

MUK U SVLAČIONICI

Objašnjavajući da li je bio u dosluhu sa kolegama uz aut-linije, odnosno da li mu je neko sa strane sugerisao kako da radi svoj posao, naveo je da su bili u maloj svlačionici, ali da nije bilo pritisaka.

- Niko me nije zvao. Ni pre ni tokom utakmice nisam razgovarao sa predstavnicima FSS i Spartaka o toku i ishodu utakmice. Niko mi nije rekao da bi Spartak trebalo da pobedi. Niko mi nikad nije rekao da bi neka ekipa trebalo da pobedi. Dok smo bili na pauzi u poluvremenu, ja i moji saradnici uopšte nismo pričali o toku utakmice i o tome ko treba da pobedi. Dok smo izlazili na teren, prolazili smo pored Žandarmerije, policije i obezbeđenja i u tim trenucima ni sa kim nisam razgovarao. Nisam ni imao priliku - dodao je Obradović.

Na pitanje tužioca da li je bio na poligrafskom ispitivanju, Obradović nije želeo da odgovori.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading