Manćini: Moramo da vratimo Italiju na vrh

Autor:

Sport

15.05.2018

14:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi selektor italijanske fudbalske reprezentacije Roberto Manćini izjavio je na promociji u Rimu da je ponosan zbog preuzimanja "azura" i da svi moraju da rade samo sa jednim ciljem - da vrate Italiju u evropski i svetski fudbalski vrh.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Manćini: Očekuje se da budemo na višem nivou

- Emotivan sam jer nacionalni tim nije nešto trivijalno. Ponosan sam. Selektorsko mesto je nešto čemu teže svi treneri. Propuštanje Svetskog prvenstva je sigurno svima teško palo. Zato želim da vratim Italiju u vrh svetskog i evropskog fudbala. Liga nacija je prva obaveza koju imamo i počinje uskoro. Nadam se da će reprezentacija biti na nivou koji se od nje očekuje - kazao je Manćini.

Italijan se odrekao velikih para u Zenitu, sa kojim je raskinuo ugovor na svoju štetu kako bi preuzeo nacionalnu fudbalsku selekciju.

- Ima onih koji više vole da rade u klubu, da su im igrači stalno na oku. Ja sam u ovom poslu dugo i mogu da potvrdim da je ovakav način rada pravi za mene. Kada izgubite sa klubom, svi su ljuti, a ovde govorimo o 50 miliona navijača... To je i lepa misao, jer ako osvojite nešto usrećićete mase - dodao je Manćini.

53-godišnji trener nije potvrdio navode da će Andrea Pirlo postati njegov prvi pomoćnik, pošto tek treba da oformi svoj stručni štab. On je dodao i da su vrata nacionalne selekcije otvorena za napadača Marija Balotelija, koji prethodnih godina nije bio u timu zbog problema sa disciplinom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading