BOBAN PORUČIO NAVIJAČIMA: Idite u Rusiju i uživajte u fudbalu

Autor:

Sport

14.05.2018

21:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savetnik predsednika FIFA Zvonimir Boban izjavio je da upotreba video tehnologije (VAR) neophodna na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Boban brani VAR tehnologiju

- Sve će na ovom Svetskom prvenstvu biti prikazano na velikim ekranima stadiona. Scene i fotografije sa VAR pregleda, biće i natpisa, sve će biti prikazano i to će značiti mnogo za komunikaciju sa navijačima na tribinama - rekao je Boban i dodao:

- Filozofija VAR-a je traganje za pravednijom igrom. Možda je to teška reč, ali želimo više iskrenosti u igri, tačnije rezultate. Želimo da zaštitimo instituciju fudbala i sudije. Sudije su ljudska bića, oni nisu samo sudije. Želimo i da zaštitimo sudbine igrača i uložena ulaganja koja mogu da nestanu u jednoj sekundi zbog ljudskog oka. Sudija je ljudsko biće koje može da napravi greške. Ono što radimo je jasan znak da je to davno trebalo da učinimo. To je veliki korak za fudbal. 

Boban brani sudije i smatra da je VAR veliki iskorak ka poštenju u fudbalu. 

- Fudbal i inače nije toliko tečna igra. Na prošlom Mundialu se efektivno igralo 57 i po minuta. Znači, mi već nekako gubimo 35 minuta ili više. Na slobodne udarce na primer, ali za nas je normalno kada se Ronaldo sprema na slobodan udarac po minut i to je za nas normalna upotreba vremena. Gubimo devet minuta na slobodnjake, sedam minuta na aut, pet i po na gol aut i još četiri i po na kornere - kazao je Boban.

On je kao reprezentativac Jugoslavije u Čileu 1987. godine osvojio Svetsko prvenstvo u mlađim kategorijama. Iz seniorske karijere pamti veliki uspeh sa Hrvatskom sa kojom je 1998. u Francuskoj bio treći.

- To je bio vrlo poseban tim. Tim prijatelja koji se već poznavao 15 godina, oduvek su bili zajedno i nikad se nisu svađali, samo su uživali u fudbalu i životu. To je bilo nešto neverovatno za naš narod. Nova zemlja, prvo Svetsko prvenstvo i treće mesto, sve je prošlo dobro - rekao je Boban za sajt FIFA. 

On je na kraju imao i poruku za navijače.

- Moja poruka je vrlo jednostavna. Samo idite na SP i uživajte u fudbalu, uživajte u Rusiji. Sigurno će to biti poseban trenutak u njihovim života - poručio je Boban.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading