BINIĆ ODGOVORIO PREDSEDNIKU SPARTAKA: Nama ne trebaju spoljni neprijatelji, nama su unutrašnji neprijatelji najgori

Autor:

Sport

12.05.2018

18:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Član izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije, zadužen za regularnost takmičenja, Dragiša Binić izjavio je da predsednik Spartaka Dragan Simović najnovijim izjavama stvara nezdravu atmosferu pred utakmicu subotičkog kluba i Radničkog u 36. kolu Superlige Srbije, prenose beogradski mediji.

RepublikaFoto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ
Binić je imao šta da poruči Simoviću

Spartak je tražio da najbolji srpski arbitar Milorad Mažić sudi ovaj meč, pošto Subotičani i Radnički dele treće i četvrto mesto na tabeli i bore se za plasman u kvalifikacije za Ligu Evropa. Sa ovom inicijativom složio se i Radnički, pa je Sudijska komisija FSS izašla u susret klubovima i odredila Mažića da vodi ovaj duel.

Međutim, UEFA je obavestila FSS da je neophodno da sudijski tim određen za finale Lige šampiona, na čelu s Mažićem, ne bude angažovan do kraja takmičenja u Superligi Srbije. Umesto Mažića duel u Subotici će voditi Srđan Obradović.

- Meni je potpuno neverovatno i nelogično da čovek koji je član Izvršnog odbora FSS, član Odbora za hitna pitanja, tako nešto izjavi. To je neozbiljno i neumesno. Ja ću prvom prilikom tražiti od predsednika Saveza da promeni takve ljude, takvi ljudi ne mogu da sede u vrhu Saveza, bilo ko da je u pitanju. Šta će da misle drugi ako neko ko je član važnih organa u Savezu tako govori - rekao je Binić.

Predsednik Spartaka Dragan Simović je za Večernje novosti izjavio da promena sudije "unosi nemir" jer se sve, kako je rekao, "radi pod nekim velom intrige". 

- Ja sam privatno dobar s predsednikom Spartaka, ali ne mogu da verujem da je to rekao. Postoje organi, zna se put kojim se to rešava, nemojte da pravimo cirkus. To nije u redu, to baca sumnju na sve. Ja mislim da je to bilo veoma nepromišljeno s njegove strane. Taman smo smirili situaciju sa saopštenjima, taman je sve bilo u redu... Nama ne trebaju spoljašnji neprijatelji, nama su unutrašnji neprijatelji najgori. Pravi se ružna slika i stvara nezdrava atmosfera pred utakmicu - dodao je Binić.

Utakmica između Spartaka i Radničkog biće odigrana u nedelju od 19 sati u Subotici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading