DELOVALO JE KAO NAUČNA FANTASTIKA: Stojković je 2010. sam zvao da pređe u Partizan!

Autor: Alo

Sport

10.05.2018

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sadašnji ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić, koji je u prošlosti obavljao funkciju potpredsednika FK Partizan, otkrio je za "Alo" kako je golman Vladimir Stojković stigao u Partizan 2010. godine u transferu koji je ustalasao čitavu Srbiju!

RepublikaFoto: Starsport
Stojković se i po drugi put obreo u Partizanu

Stojković tada nije bio u prvom planu u Sportingu iz Lisabonu, pozajmica u engleskom Viganu mu se tek završila, pa je bilo pitanje gde će reprezentativni golman nastaviti karijeru.

Tadašnji potpredsednik crno-belih Branko Ružić je otkrio kako je do realizacije ovog kontroverznog transfera uopšte i došlo.

- Tada smo pokojni Darko Grubor, Dragan Đurić i ja bili na izvlačenju grupa za Ligu šampiona. Tada nas je kontaktirao Stojke i iskazao interesovanje da dođe u Partizan. Znate, kada imate takvog odličnog golmana, kao što je on, onda tu nema razmišljanja. Gledali smo pre svega kvalitet. Pritom, nije to bio direktan transfer iz Zvezde, a i radilo se o interesu srpskog fudbala. Naravno da smo konsultovali i navijače - rekao je Branko Ružić za "Alo Sprint".

Većina navijača Partizana u tom trenutku nisu bili za dolazak golmana koji je čuvao gol Crvene zvezde i bio jedna od ikona "delija" u prošlosti.

- Oni su prve tri-četiri utakmice pevali: „Ti si prvi golman, Radiša“. Međutim, posle su videli i prihvatili Stojketov kvalitet i da na kraju on pobeđuje sve neverne Tome. Da nije bilo Stojketa, Srbija bi teško otišla na Svetsko prvenstvo, a i Partizan ne bi igrao Ligu Evrope. Inače, to nije prvi takav prelazak. Jeste specifično, jeste teško, ja navijače razumem, ali to je fudbal. Setite se Milka Đurovskog - objasnio je Ružić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading