VALVERDE: Špalir nije važan, važno je da pobedimo Real i ispišemo istoriju

Autor:

Sport

06.05.2018

08:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Barselone Ernesto Valverde istakao je da odbijanje Real Madrida da stane u počasni špalir na početku El Klasika nije odraz nepoštovanja prema njegovom klubu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ernesto Valverde

Pobedom nad Deportivo La Korunjom prošlog vikenda, katalonski tim je obezbedio titulu u La Ligi. Prema tradiciji španskog prvenstva, običaj je da se na narednoj utakmici oda počast novom šampionu.

Ipak, trener "kraljevskog kluba" Zinedin Zidan izjavio je da to neće biti slučaj u nedelju na El Klasiku.

- Već smo pričali o tome, mada mi ne pridajemo previše značaja tom običaju. Ne smatram da nas ne poštuju jer neće stati u špalir. Previše se buke pravi oko toga. Na kraju dana, ništa od toga nije bitno - kazao je Valverde.

Dok se Barselona raduje tituli u domaćem prvenstvu, Real "spas sezone" traži u Ligi šampiona, u kojoj će se boriti za treći vezani naslov prvaka.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Leo Mesi i Serhio Ramos

- La Liga je takmičenje koje pokazuje koliko ste dobri bili tokom cele sezone. Samo najbolji može do titule. U Ligi šampiona možete da imate jedan loš dan i gotovi ste. Potrebna vam je i sreća. Više timova može da osvoji Ligu šampiona, ali samo nekoliko La ligu.

Klub sa stadiona Kamp Nou ne zna za poraz u domaćem prvenstvu ove sezone i pokušaće da postane prvi tim još od 1932. godine koji je osvojio titulu bez izgubljene utakmice. Pri tom, Barselona bi bila prvi tim kome je to uspelo u sezoni sa 38 mečeva.

- Samo dva tima su uspela u tome, Atletik Bilbao i Madrid. Bilo je to davno, još u 30-im godinama prošlog veka. Igralo se samo 18 utakmica u sezoni... To je nešto što smatramo važnim. Biće teško, jer nas čeka još teških utakmica. Iako smo već šampioni imao za šta da se borimo. Želimo da ostanemo nepobedivi i hoćemo da pobedimo Real - zaključio je Valverde.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading