Fortuna se vraća u Bundesligu

Autor:

Sport

28.04.2018

15:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Fortune iz Diseldorfa su u subotu u 32. kolu Cvajte pobedili u Drezdenu Dinamo sa 2:1, čime su obezbedili plasman u narednu sezonu Bundeslige.

RepublikaFoto: instagram.com/f95
Slavlje fudbalera Fortune

Izabranici trenera Fridhelma Funkela su u Drezdenu poveli u 9. minutu kada je Florijan Nojhaus zatresao mrežu Dinama, dok su domaćini izjednačili u 64. minutu, kada je pogodio Musa Kone. 

Tri boda je Fortuni doneo Rouven Henings u 90. minutu, što je značilo i da će ekipa iz Diseldorfa posle pet godina ponovo u elitni rang nemačkog fudbala. 

 

Dva kola pre kraja Cvajte Fortuna ima 59 bodova, dok je prati Nirnberg sa 54 boda i koji je takođe blizu direktne promocije u Bundesligu, kao i Kil sa 49 bodova na trećem mestu.

 

Fortuna je osnovana 1895. godine, nemački šampionat je osvojila 1933. godine, a Kup 1979. i 1980. godine. Ekipa iz Diseldorfa je 1979. godine stigla i u finale Kupa pobednika kupova, kada je izgubila od Barselone.

 

U petak je iz Cvajte ispao Kajzerslautern, nekadašnji bundesligaš. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading