Uhapšeni navijači koji su napali fudbalere Hajduka

Autor:

Sport

27.04.2018

18:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Splitska policija privela je dve osobe osumnjičene za nedavni napad na fudbalere Hajduka u tom gradu. Objavljeno i šta se dogodilo.

Navijači Hajduka

Pre nekoliko dana, tačnije dan posle poraza od zagrebačkog Dinama (1:2) u velikom derbiju hrvatskog fudbala, grupa huligana napala je, najpre verbalno, a potom i fizički petoricu igrača Hajduka koji su šetali Splitom.

Tom prilikom je udarac nogom u glavu dobio igrač Hajduka, Mađar Marko Futač, koji je uskočio u odbranu saigrača Ahmeda Saida koji je, zapravo, bio glavna meta napada, zbog greške koju je napravio protiv Dinama i omogućio Zagrepčanima pobedu, a vrlo verovatno i novu titulu šampiona Hrvatske.

Splitska policija je, prenose hrvatski mediji, brzo identifikovala vinovnike incidenta i privela dvojicu, starosti 21 i 22 godine, osumnjičene za napad.

- Utvrđena je sumnja da su 23. aprila ove godine oko 14 sati u Zrinsko-frankopanskoj ulici u Splitu, nakon što su uočili dolazak pet igrača fudbalskogg kluba, vikali i vređali 25-godišnjaka na rasnoj osnovi, a nakon što ih je 28-godišnjak zamolio da prestanu tako da se ponašaju, 22-godišnjak ga je fizički napao, udarivši ga nogom u glavu - piše u saopštenju policije.

U međuvremenu je održan i sastanak vođa navijačke grupe Hajduka, takouvane Tordice i fudbalera i strasti su se smirile, nakon što su se "navijači" izvinili i saopštili igračima Hajduka da nemaju razloga za strah.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading