(VIDEO) Inijesta u suzama rekao adios Barseloni

Autor:

Sport

27.04.2018

12:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kapiten Barselona Andres Inijesta saopštio je da će na kraju sezone napustiti ekipu sa Nou Kampa.

RepublikaFoto: twitter.com/FCBarcelona
Inijesta nije mogao da sakrije suze

Legendarni fudbaler Barselone karijeru u kineskom superligašu Čuncin Dangaj Lifanu, sa kojim će potpisati trogodišnji ugovor.

 

- Ovo je najteži dan u mom životu, jer odlazim iz kuće, prvi put. U Barsi sam 22 godine, došao sam kao dečak, doživeo trenutke koji se pamte. Nije bila laka odluka, ali jednog dana je moralo i ovo da se dogodi - rekao je Inijesta, koji je u jednom trenutku i zaplakao.

Na konferenciji za novinare bili su članovi njegove porodice, saigrači, trener Ernestro Valverde i predsednik Đozep Marija Bertomeu.

- U bliskoj budućnosti neću moći da dam svoj maksimum sve vreme, posebno fizički. Želim da odem dok sam na vrhu, dok osvajam trofeje, dok se osećam korisnim - rekao je Inijesta, koji će narednog meseca napuniti 34 godine.

 

 

- Bio sam deo najvećeg i najboljeg kluba na svetu, i to me čini ponosnim. Bio sam kapiten najboljim fudbalerima i najboljim ljudima - Leu, Ćaviju, Đeraru... To je moja sreća, a ne to da li sam bio najbolji od njih. To što nisam osvojio Zlatnu loptu ne menja ništa, lične nagrade nisu suština fudbala - istakao je kapiten Barselone.

Bartomeu je pohvalio Inijestu.

- Od 2004. godine do danas, Inijesta je bio najvažniji igrač kojeg smo imali, jer je bio u projektu svakog trenera - rekao je Bartomeu.

 

 

 

 

 


Inijesta je u Barselonu stigao kao 12-godišnjak. On je za prvi tim Barselone odigrao 669 utakmice i postigao 57 golova. Inijesta je najtrofejniji španski fudbaler svih vremena sa 31 trofejom.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading