SPEKTAKL: Deki i najveće zvezde svetskog fudbala

Autor:

Sport

21.04.2018

17:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kakav spektakl u Ženevi... U Meču solidarnosti ekipa Luisa Figa bila je bolja od Ronaldinjovog tima - 4:3

RepublikaFoto: Starsport

Rezultat nije bio u prvom planu, a navijači su uživalu. Dugo na terenu nije bilo toliko velikih fudbalskih zvezda. Među njima bio je i naš Dejan Stanković..

 

 

On je igrao za Figov tim. Pored bišeg kapitena naše reprezetnaciju tu su bili i Dida, Vitor Baija, Mičel Salgado, Frank de Bur, Kristijan Kivu, Rober Pires, Jari Litmanen, Kristijan Karembe, RobiKin, Keli Smit i Nuno Gomeš.

 

U Ronaldinjovom timu su pored legendarnog Brazilca igrali i Dejvid Džejms, Antonis Nikopolidis, Žulijano Beleti, Kafu, Edmilson, Stouni Kejsi, Erik Abidal, Majkl Esjen, Juri Đorkaef, Gaiska Mendijeta, Ronald de Bur, Henrik Larson, Aleksander Frej, Patrik Klajver i Selija Šašić. 


Golove za Figov tim postigli su Raul, Rober Pires, Salgado i Gomeš. Na drugoj strani mrežu su tresli Šašić, Kafu i Fraj.

 

Cilj ovog spektakla bilo je promovisanje mira, ljudskih prava i blagostanja u svetu, kroz ciljeve održivog razvoja koje su odredile Ujedinjene nacije. Kompletan fond otići će u UEFA fondaciju za decu, a sredstva će se koristiti za finansiranje humanitarnih i razvojnih pomoći deci sa invaliditetom, kako na lokalnom tako i na globalnom nivou.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading