(VIDEO) STADION U SAMARI SPREMAN ZA SRBIJU, 12 šlepera dopremilo travu iz Nemačke!

Autor:

Sport

19.04.2018

10:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stadion u ruskom gradu Samari, gde Srbija igra prvi meč Mundijala protiv Kostarike 17. juna, konačno je dobio travnatu podlogu dva meseca pred pomenuti duel.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Stadion u Samari konačno spreman za prvenstvo

Tačno 12 šlepera stiglo je iz Nemačke sa najkvalitetnijom travom, a organizatori su na "Tviteru" prikazali i slike devet dizalica koja drže "veštačka sunca" koja održavaju optimalne uslove za travu.

Oni će biti razmešteni na nekoliko određenih tačaka iznad podloge kada trava bude potpuno postavljena kako bi svojim zagrevanjem omogućiti zemljištu da se što pre "navikne" na podlogu. 

Rusi su uložili više od 13 milijardi dolara u izgradnji ili rekonstrukciju 12 stadiona u 11 gradova domaćina.

U samom gradu su izgrađeni, ili obnovljeni novi putevi, ali i hoteli i aerodromi. Upravo je Samara bila najveći problem države prilikom organizacije prvenstva, pošto je ovaj grad konstantno kasnio sa izvršavanjem svih preuzetih obaveza zbog nepredviđenih problema sa budžetom.

Sve to je odgodilo postavljanje trave čak pola godine, jer je plan bio da stigne u Samaru pre ruske zime kako bi pustila korenje tokom proleća. 

Usledio je i rekordno hladan januar koji je dodatno usporio radove, pa se organizator nada da će veštačkim zagrevanjem trava biti spremna za prvi test 28. aprila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading