Matijašević odlazi iz Čukaričkog: Da FSS reši proble sa sudijama

Autor:

Sport

17.04.2018

11:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević rekao je da su sudije "rak rana" srpskog fudbala i pozvao je predsednika nacionalnog saveza da reši to pitanje.

RepublikaFoto: fkcukaricki.com
Vladimir Matijašević

Sportski direktor "brđana" bio je jako razočaran posle utakmice sa niškim Radničkim u subotu. Čukarički je tada vodio 1:0 na poluvremenu, gosti su izjednačili iz penala kome je prethodio drugi žuti karton Stevanoviću. Nakon direktnog crvenog Pušariću, Radnički je poveo sa 1:3, da bi domaćin sa devetoricom igrača smanjio prednost.

- Ovo je poniženje za FK Čukarički. Ne pričam o pojedincima, a mi nismo ni Crvena zvezda ni Partizan i protiv nekih stvari se ne možemo boriti. Sam predsednik FSS Slaviša Kokeza je rekao da ima problem sa sudijskom organizacijom i to mora da reši. Ovo što se dešavalo u subotu ne čini dobro nikom, a najmanje srpskom fudbalu - rekao je Matijašević novinarima na stadionu.


On nije hteo da optužuje nikog direktno.

- Nemam ništa protiv Radničkog i uprave. Samo smo hteli javno da kažemo da se mora stati na put sudijskoj organizaciji, a to jedino može predsednik Saveza u dogovoru sa klubovima. Ja odlazim, imam obavezu da razgovaramo. Ne možemo da igramo sa omladincima jer će klub snositi posledice - rekao je on.

RepublikaFoto: Promo foto
Vladimir Matijašević

Novinari su mu skrenuli pažnju da sudije ne rade same od sebe, pa su ga pitali ko im je dao instrukcije.

- Ja ne mogu to da znam. Ja sam pre utakmice ušao kod sudija, rekao sam im da se očekuju pritisci, oni su mi rekli da znaju da se nose sa pritiskom. Oni su ljudi, greše. Ja sam igrao fudbal, znam šta je greška, šta je neznanje, a šta je namera - rekao je Matijašević.

Da li ste se žalili na suđenje?

- Nismo se žalili. Kome da se žalimo? Komisiji kojoj ne verujem? Javno pozivam Slavišu Kokezu da reši ovo - odgovorio je on.


Na primedbu da se klubovi uvek žale kada igraju protiv istog kluba, Matijašević se nasmejao i rekao da neće da komentariše. Onda je usledilo konkretno pitanje: koji će Radnički biti na tabeli na kraju?

- Radnički će biti treći ili četvrti. Oni su pobedili Partizan. Ne mogu da pričam o tuđem dvorištu. Mi smo se svi uhvatili svi za Radnički. Nemam ništa protiv vlasnika, koji me je zvao posle i rekao da su se sudije malo pogubile. Sve smo uradili u znak podrške savezu i predsedniku. Ako treba da ćutimo mi koji smo potrošili 70 miliona dinara za porez u zemlji...- rekao je Matiješević.

RepublikaFoto: youtube.com/ AM Video7S
Ilustracija: Foto

Da li treba zabraniti političarima da se bave fudbalom?

- Ja ne mogu nikom da zabranjujem da se bavi fudbalom, niti meni neko može da zabrani. Suđenje mora da reši FSS sa svojom komisijom. Ovo pričam za dobrobit srpskog fudbala, za neku buduću decu. Nemam ja ništa protiv Niša, niti protiv tih igrača. Mogu samo da sugerišem da ovo može da se popravi i da se podnese ostavka. Ne mogu ništa treće - rekao je Matijašević.

On je kazao da se vlasnik kluba Dragan Obradović na kraju prvenstva odlučiti šta i kako dalje.

Zašto niste podržali Partizan kada je tražio da se uvede VAR i da se dovedu strane sudije onda?

- Nazvaćete me lažovom, ali ja novine slabo čitam. Ne znam kad je to bilo, ne znam za taj predlo. Nisam protiv ničega što može da reši ovaj problem - rekao je Matijašević.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Čukaričkog

Na primedbu da je nameštanje krivično delo i pitanje da li je obaveštena policija, on je odgovorio da nije.

- Kome da prijavimo? Sa kojim dokazima? Fudbalski savez mora da donese odluku, pa mi da je podržimo. Možda i mi grešimo, ali mislim da je krenulo kako treba. Ovome se mora stati na put, ovom suđenju se mora stati na put. Ja mislim da je suđenje rak rana našeg fudbala. Mada, ne mislim da svi klubovi žele regularno takmičenje - rekao je Matijašević.

U Evropi se prošle nedelje takođe pričalo o sudijama...

- Ako govorite o duelu Reala i Juventusa, ja mislim da sudija tu nije pogrešio. Ali, znate šta, to se desilo u 93. minutu, a pre toga je 90 minuta dobro sudio. A druga je priča ako neko greši od prvog do 90. minuta. Ako nam se to ponavlja iz nedelje u nedelju, onda smo zalutali. Ne treba sada osuđivati sve sudije - rekao je Matijašević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading