POSAO OD 600 MILIONA EVRA: Barselona renovira Nou Kamp!

Autor:

Sport

13.04.2018

09:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski klub Barselona predstavio je projekat renoviranja Nou Kampa i cele gradske četvrti u kojoj se nalazi ovaj stadion.

RepublikaFoto: twitter.com/FCBarcelona
Novi izgled Nou Kampa

Nou Kamp prima nešto manje od 100.000 gledalaca. On će posle rekonstrukcije, koja će biti gotova do 2021. godine, moći da ugosti 105.000 navijača.

Međutim, to je samo deo projekta, koji vredi čak 600 miliona evra. Čelnici Barselone planiraju da izmene i gradsku četvrt oko stadiona.

Rekonstrukcija stadiona neće ometati odigravanje utakmica, navode iz kluba.

Glavni deo radova će se odnositi na infrastrukturu oko stadiona. Parking mesta za automobile i motore biće preseljena. Biće izgrađen podzemni parking, a na starom mestu biće zelene površine.

Pored Nou Kampa biće izgrađene četiri nove zgrade u kojima se biti uprava kluba, kao i druge kancelarije. 

Sve površine koje su u vlasništvu Barselone postaće javne, a biće izgrađenje i nove pešačke zone. Klub će da investira i u stanice podzemne zeležnice. U saopštenju se navodi da nijedan cent neće pasti na teret grada, već će svih 600 miliona evra da finansira FK Barselona.

Projekat je dobio odobrenje gradonačelnice Barselone Ade Kolau, kao i predstavnika svih gradskih četvrti. Da bi projekat krenuo sa realizacijom potrebno je da se izglasa u gradskoj skupštini.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading