LIGA ŠAMPIONA: Juventus na jubileju Ronalda, Sevilja na proslavi u Minhenu

Autor: Tanjug

Sport

10.04.2018

10:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Real Madrida i minhenskog Bajerna, posle pobeda nad Juventusom i Seviljom u prvim mečevima, u sredu na svom terenu moraju da overe prolaz u polufinale Lige šampiona.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Real je već "viđen" među četiri najbolja tima u Evropi, razbio je italijanskog šampiona u Torinu 3:0, uz spektakularne "makazice" Kristijana Ronalda, i revanš je praktično čista formalnost, ukoliko Juventus ne priredi jednu od najvećih senzacija u istoriji elitnog takmičenja.

Juventus dolazi na "Santijago Bernabeu" na Ronaldov jubilej jer igra 150. utakmicu u Ligi šampiona protiv tima koji mu je jedan od najdražih za golove, čak sedam puta je bio strelac na poslednjih devet susreta, među kojima su dva sa prošlog duela.

RepublikaFoto: Tanjug/AP


Ujedno, zvanično najbolji fudbaler sveta imaće motiv na svojoj žurki da produži seriju golova jer je na svakom od prethodnih 11 mečeva u LŠ bio strelac, čak 14 puta, a pogodio je i u nedelju u madridskom derbiju protiv Atletika (1:1) u Primeri.

- Ronaldo je Ronaldo, uvek je gladan golova. Ne postoji nijedan drugi igrač koji je strelac kao on - rekao je trener Zinedin Zidan iz čijih reči može da se zaključi da je Portugalac i dalje "gladan" pogodaka.

Do sada se nije desilo da jedna ekipa, nakon 0:3 iz prvog meča, prođe dalje u Ligi šampiona, što znači da je Juventus praktično pred "nemogućnom misijom" na terenu prvaka Evrope. Posebno što će biti bez najboljeg fudbalera Paula Dibale zbog isključenja u Torinu.
RepublikaFoto: Tanjug/AP



Nešto veću neizvesnost nosi sudar na "Alijans areni", gde Sevilja ide na noge Bajernu kao veliki autsajder.

Veliku šansu Andalužani su ispustili na "Sančez Pishuanu", imali su vođstvo i ne baš blistavo veče Bajerna, ali je bavarski gigat preokrenuo i otvorio vrata polufinala.

Ujedno, Sevilja gostuje u Minhenu u svečanoj atmosferi jer je Bajern prošlog vikenda proslavio titulu šampiona Nemačke, ali u Augzburgu.

 



 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading