(FOTO) Udineze održao tihi čas humanosti: SJAJNA IDEJA ZA AKCIJU "ZAJEDNO ZA ŽIVOT"

Autor:

Sport

09.04.2018

09:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Udinezea našli su se u prepoznatljivim crno-belim dresovima, ali detaljistima nije moglo da promakne da su svi igrači imali različite detalje na utakmici 31. kola Serije A protiv Lacija. Reč je o humanitarnoj akciji u kojoj je učestvovao klub iz Udina.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ilustracija: Foto

Naime, svi igrači ovog kluba nosili su različite dresove i to im je bilo dozvoljeno. Istina, svi dresovima fudbalera domaćeg tima bili su u osnovi isti (crno-beli), a razlikovali su se samo u detaljima, pa je tako neki imao žutu kragnu, drugi crnu ili crno-belu, a neki zlatnu štraftu i slično...

Jedan je bio čak od pre 10 sezona i tazlog je taj što su svi dresovi posle utakmice išli na aukciju u humanitarne svrhe.

I to što je Udineze veoma blizu ispadanja, sa samo šest bodova iznad opasne zone, govori da su nekada pojedine stvari bitnije od samih rezultata.

I u utakmic 31. kolu Lacio je bio bolji 1:2, ali je Udine  pobedio na drugom polju, nekada mnogo važnijem - polju ljudskosti.

Možda ovo i nije loša ideja za udruženje "Zajedno za život" koja aukcijama sa dresovima sakuplja neophodan novac za obolelu decu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading