ZVEZDA JE ŠAMPION AKO NE IZGUBI DERBI!

Autor:

Sport

07.04.2018

05:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle 30 ligaških kola čitava sezona Superlige staće u sedam dodatnih kola plej-ofa, a domaći stručnjaci uveravaju da Crvena zvezda neće prepustiti tron večitom rivalu Partizanu, kao što je bio slučaj prošle godine! Ekipa s Marakane posle podele bodova u završne bitke ulazi sa šest poena prednosti i već u prvom kolu doigravanja na svom terenu dočekuje crno-bele.

RepublikaFoto: Starsport
Ilustracija: Foto

TEŠKO DO PODVIGA

Taj duel zakazan je za 14. april, a trener Napretka Milorad Kosanović uverava da bi već tad prvenstvo moglo da bude rešeno, ukoliko Zvezda ne izgubi u 157. derbiju.

- Ne verujem da Partizan može da ponovi podvig od prošle sezone. Zvezda će biti daleko opreznija, naučila je lekciju. Zavisiće dosta i od derbija. Ako Zvezda ne izgubi, prvenstvo je već gotovo i slaviće titulu. Sa druge strane, biće zanimljivije ako Partizan pobedi, ali ni tad ne verujem da bi nešto moglo da se promeni jer Zvezda mora da kiksne još dvaput, a da Partizan dobije sve utakmice do kraja - rekao je Kosanović za Srpski telegraf.

RepublikaFoto: Starsport
Dragoslav Stepanović

Bivši trener Ajntrahta i Leverkuzena Dragoslav Stepanović smatra da sistem plej-ofa favorizuje ekipu koja juri zaostatak, u ovom slučaju Partizan, ali da aktuelni lider ima kvalitetniji tim.

- Zvezda je u situaciji da mora ponovo da osvaja ono što je osvojila i da, umesto 12, ima samo šest bodova viška. Gledao sam utakmicu protiv Zemuna, to mi deluje dobro. Sa druge strane, za Partizan sezona kao da je tek počela. Oni su zaboravili sve muke koje su prošli i sada su u potpuno drugom raspoloženju. O tome govori i ubedljiva pobeda protiv Borca (5:0). Crno-beli su možda u boljoj formi, ali ne verujem da Zvezda može ponovo da izgubi titulu, iako plej-of pruža tu mogućnost. Zvezda ipak ima kvalitetniji tim - kazao je Stepanović za naš list.

RepublikaFoto: Starsport
Ilustracija: Foto

LUDNICA ZA EVROPU

Prava ludnica biće za dve pozicije koje vode u Evropu jer je razlika između trećeplasiranog Čukaričkog i Vojvodine, koja je na osmom mestu svega četiri boda.

- Voleo bih da bude mina za Zvezdu i Partizan. Napredak će igrati pošteno sa svim ekipama, nemamo pritisak da moramo u Evropu. Ako dođe iz dobre i poštene igre, onda je to prava stvar - poručio je Kosanović, dok Stepanović smatra da su favoriti Čukarički i Radnički:

- Biće veoma interesantno, svi su tu, svaka utakmica će imati značaj. Nadam se da će biti dosta publike. Čini mi se da bi Radnički i Čukarički mogli do Evrope.

31. KOLO
Crvena zvezda - Partizan
Čukarički - Radnički
Spartak - Voždovac
Napredak - Vojvodina
32. KOLO
Radnički - Crvena zvezda
Partizan - Čukarički
Voždovac - Napredak
Vojvodina - Spartak
33. KOLO
Crvena zvezda - Čukarički
Spartak - Napredak
Partizan - Radnički
Voždovac - Vojvodina
34. KOLO
Napredak - Crvena zvezda
Čukarički - Spartak
Vojvodina - Partizan
Radnički - Voždovac
35. KOLO
Crvena zvezda - Spartak
Radnički - Vojvodina
Partizan - Napredak
Čukarički - Voždovac
36. KOLO
Vojvodina - Crvena zvezda
Spartak - Radnički
Voždovac - Partizan
Napredak - Čukarički
37. KOLO
Crvena zvezda - Voždovac
Partizan - Spartak
Čukarički - Vojvodina
Radnički - Napredak

PLEJ-OF

1. Crvena zvezda 39

2. Partizan 33

3. Čukarički 26

4. Radnički 25

5. Spartak 25

6. Voždovac 24

7. Napredak 23

8. Vojvodina 22

PLEJ-AUT

1. Radnik 18

2. Zemun 18

3. Mladost 18

4. Mačva 16

5. Bačka 15

6. Javor 13

7. Borac 12

8. Rad 11

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading