Sponzori i Fiorentina spasavaju Partizan

Autor:

Sport

30.03.2018

11:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski klub Partizan pronašao je način da reši goruće finansijske probleme. Novac stiže iz Fjorentine i od sponzora.

RepublikaFoto: twitter.com/Affari di Calcio
Dušan Vlahović

Proteklih dana bilo je burno u prostorijama Partizana. Pre svih čovek zadužen za finansije generalni direktor Miloš Vazura nastojao je da obezbedi neophodna sredstva za izmirivanje dugova, samim tim i evropsku licencu, jer je dobar deo novca od takmičenja u Ligi Evrope neočekivano ostao zarobljen u Fudbalskom savezu Srbije. Na ime ranijih dugova, prenosi Telegraf.rs.

Do sredine sedmice situacija nije delovala obećavajuće, međutim, u četvrtak i petak su se javile naznake rešavanja gorućeg problema i to zahvaljujući manevrima kojima su pribegli u Humskoj.

Tako će crno-beli tokom naredne sedmice dobiti 900.000 evra na ime sponzorskog ugovora sa MTS, što bi trebalo da pokrije obaveze prema UEFA.

Takođe, ubrzana je realizacija dela transfera mladog Dušana Vlahovića u Fiorentinu. Naime, napadač je minule zime prešao u redove tima iz Firence i to za obeštećenje od 2.200.000 evra, uz obavezu Italijana da sumu isplate "u komadu".

- Platićemo obaveze prema Slovanu iz Bratislave, Vesterlou, prema nekim manjim klubovima i prema bivšim igračima, kao i za porez. Očekujemo da sve bude u redu i da prođemo monitoring. U ponedeljak ćemo izaći s tačnim ciframa - rekao je Vazura. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading