ZABRANJENE TETOVAŽE: U Kini će "mumije" igrati fudbal

Autor:

Sport

30.03.2018

07:59 >> 07:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Već godinam je tetovaža "zaštitni znak" većini fudbalera, da "ulepšavanju tela" stane na put rešila je kineska vlada koja je donela pravilo koje određuje da na televiziji ne smeju da se vide tetovaže koje eventualno imaju ljudi koji se na TV programu pojavljuju. Da li to znači da na TV nećemo moći da gledamo jednog od najboljih igrača Superlige?

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ilustracija: Foto

Prošle sedmice fudbalska reprezentacija Kine igrala je protiv Velsa i na delu smo mogli da vidimo novo pravilo Komunističke partije Kine. Svi igrači imali su duge rukave ili im je koža bila prekrivena sportskim trakama.

Navodno, i Fudbalski savez Kine je uveo pravilo o tome da ne smeju da se vide tetovaže koje će se odnositi na sve fudbalere u tri profesionalne lige.

Novo pravilo je izgleda malo poremetilo reprezentativce Kine upravo u duelu sa Velsom jer su pre meča morali da se posvete prikrivanju tetovaža, a onda su izašli na teren i suočili se sa disciplinovanim i sjajnim protivnikom - i njihovim tetovažama. Kina je izgubila 6:0 što je njihov najubedljiviji poraz od kada su 2010. izgubili od Brazila sa 8:0.

 

 

Defanzivac Žang Linpeng koga je selektor Kine Marselo Lipi opisao kao najboljeg igrača u kineskoj Superligi, nije nastupio na meču protiv Velsa - pred sam meč je rekao da ima povredu ramena. Žang je jedan od najiskusnijih kineskih igrača, a tetovaže koje ima na telu prekrivaju mu vrat i ruke i biće mu jako teško da ih sve prikrije. To bi značilo da bi mogao da se suoči sa zabranom igranja u Superligi.

Odluka dolazi u trenutku kada su tetovaže izuzetno popularne u Kini, posebno u najvećim gradovima u kojima su smešteni najveći klubovi i gde se omladina ugleda na idole iz Premijer lige i Primere.

 

Follow @jordanfeno to see the rest of his world class tattoo collection!

A post shared by Tattoos Of Instagram (@tattoos_of_instagram) on Mar 22, 2018 at 11:03am PDT

 

Mečeve Superlige Kine pratimo na kanalima Sport Kluba pa ćemo svakako "iz prvih" redova imati priliku da proverimo kako se ovo pravilo primenjuje u stvarnom životu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading