Platini žestoko po UEFA i FIFA: ONI SU KLOVNOVI!

Autor:

Sport

29.03.2018

21:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mišel Platini, fudbalska legenda i bivši predsjednik UEFA, nazvao je zvaničnike FIFA "klovnovima" i najavio da će "pravda pobediti kad-tad", te da će dokazati da je nepravedno suspendovan iz fudbala.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Platini žestoko opleo po krovnim organizacijama fudbala

Platini služi kaznu od osam godina zabrane vršenja svih funkcija u fudbalu, jer je, kako je procenila Disciplinska komisija FIFA 2015. godine, na nelegalan način zaradio 1,8 miliona eura, koje mu je isplatio Sep Blater za izvesne konsultantske usluge.

Švajcarski federalni sud je potvrdio kaznu, a Platini se krajem januara obratio Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu.

- Boriću se do kraja, jer ne prihvatam poraz kada nisam kriv ni za šta. Sudije FIFA i Međunarodnog sportskog suda u Lozani su obični klovnovi. Oni nemaju pravo da mi zabrane da radim u fudbalu na osnovu montiranog procesa - kazao je Platini.

- Reč je o zaveri lopovske družine iz Ciriha i iz FIFA - naglasio je Platini.

Slavni Francuz je kritikovao i UEFA, kao i njegovog naslednika na poziciji predsednika Evropske fudbalske federacije Aleksandera Čeferina.

- Kada bih danas mogao da se vratim fudbalu, postao bih direktor TV stanice. Na taj način bih imao veću moć nego što je ima Čeferin. Danas televizije određuju kada će se igrati utakmice, kojim danima i u koliko sati, a uskoro će televizije raditi i posao sudija - ironičan je bio Platini, aludirajući da se mečevi Lige šampiona od naredne sezone igrati u dva termina - od 18 i 55 i 21 sat, kao i da je upotreba video-tehnologije postala realnost.

Platini se, dok je bio predsednik UEFA i potpredsednik FIFA, borio protiv uvođenja VAR (video-assistant referee) sistema.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading