SAMPAOLI: Španici nas išamarali, moramo još mnogo da radimo

Autor:

Sport

28.03.2018

09:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor argentinske fudbalske reprezentacije, Horhe Sampaoli, kaže da je bio iznenađen dominacijom Španaca na terenu koji su naneli težak poraz "gaučosima". Argentini se već dešavalo da gubi utakmice 6:1, a poslednji put to se desilo protiv Bolivije 2009. godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Horhe Sampaoli

Reprezentacija Argentina je protiv Španije bila lišena pomoći Lea Mesija koji je utakmicu gledao sa tribina, ali ni to ne sme da bude opravdanje za težak poraz kakav se "gaučosima" dešava retko. Sigurno je da ekipa Argentine mora da odradi još mnogo posla pre Svetskog prvenstva, jer ovakvi porazi ne smeju da im se dešavaju čega je svestan i selektor Horhe Sampaoli.

- Španija nas je išamarala. Moramo da radimo još mnogo. Nismo očekivali da Španci budu ovoliko jaki - kaže selektor Sampaoli koji je bio posebno iznenađen drugim poluvremenom. Na velikom odmoru je inače bilo 2:1 za "crvenu furiju".

- U drugom poluvremenu Španija nas je napadala veoma direktno. Veoma brzi golovi su se desili koji su brzo izmenili rezultat. Krajnji skor pokazuje da moramo da iz ove utakmice sastavimo konačan tim za Svetsko prvenstvo gde ovakve stvari ne smeju da nam se dešavaju. Cilj je bio da se malo više branimo sa loptom u nogama i to nismo supeli. Nismo imali defanzivni aspekt kako bismo ostvarili balans i čvrstinu - kazao je Sampaoli koji je ipak video i neke pozitivne stvari u utakmici.

- U prvih 60 minuta smo igrali solidno, ali nismo iskoristili naše šanse. Obe ekipe su bile dominantne na lopti ali su Španci bili efektniji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading