PORAZ U NOVOM SADU: "Orlići" stali pred Italijanima

Autor:

Sport

27.03.2018

18:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mlada reprezentacija Srbije, poražena je od ekipe Italije na stadionu "Karađorđe" na prijateljskom meču - 1:0 (0:0).

RepublikaFoto: Starsport

U utakmici koja je predstavljala reprizu finala Evropskog prvenstva za igrače mlađe od 21. godine, Italija je bila za nijansu bolja.

Pred oko 2.000 navijača jedini gol za goste postigao je Vido u 51. minutu. Italijani su bili dobri u odbrani i nisu dali našem timu prostora.

RepublikaFoto: Starsport

U sastavu Srbije prednjačio je Saša Lukić. Fudbaler Levantea imao je nekoliko odličnih poteza, ali ni on nije uradio ništa konkretno. Nemanja Radonjić je ulazio u šanse, ipak, izostala je realizacija. 

Lukić nije završio utakmicu zbog povrede, a povredio se i Vukašin Jovanović.

Selektor Đorović je dosta menjao, šansu je dobio veliki broj igrača, a sigurno je da će provera sa ovako jakim rivalom mnogo značiti načim momcima. Bila je ovo prva utakmica od meča sa Španijom na EP 2017. godine u kojoj "orlići" nisu uspeli da postignu gol.

Našu selekciju očekuju dueli sa Makedoncima i Rusima u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

- Znali smo da će sa Italijanima biti težak meč jer je reč o rivalu za respekt. Takođe, zna se da nema lakih utakmica. U kvalifikacijama za EP niko nam nije ništa poklonio. Uvek smo dali maksimum. Igračima nema zamerki jer su na „Karađorđu“ se borili, imali prilike, nisu iskoristili… Na nama je da sve analiziramo i da se za septembar, kada je naredni ciklus kvalifikacionih utakmica, što bolje pripremimo - rekao je selektor Srbije Goran Đorović i nastavio:

- Igrači su pokazali dobar odnos prema igri, prema grupi koja je najvažnija. Video sam šta me je zanimalo a prilika je bila da protiv Italije što više njih dobije šansu. Ponosan sam na njih i čestitam im. Zabeležili su svih šest pobeda u kvalifikacionoj grupi. U svakoj utakmici naš imperativ je pobeda, nismo uspeli, idemo dalje a igrači znaju sve, oni su profesionalci. Na nama je takođe, da pored rezultata brinemo o budućnosti srpskog fudbala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading