ZVANIČNO: Vlada Grčke ukinula suspenziju fudbalske lige

Autor:

Sport

27.03.2018

16:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlada Grčke ukinula je suspenziju fudbalske lige te zemlje nakon što su klubovi preuzeli obavezu da reformišu pravila koja imaju za cilj borbu protiv nasilja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Savidis ulazi na teren na meču PAOK - AEK

Grčka vlada je ovu odluku saopštila posle razgovora s predstavnicima klubova i delegacijom Svetske fudbalske federacije (FIFA).

Takmičenje u Superligi Grčke biće nastavljena narednog vikenda posle pauze zbog incidenta nakon što je predsednik PAOK-a Ivan Savidis tokom utakmice protiv AEK-a 11. marta nezadovoljan sudijskom odlukom, okružen telohraniteljima, izašao na teren s pištoljem oko pojasa.

Sudija je zbog ofsajda poništo gol solunskog tima u završnici utakmice, posle čega je Savidis ušao u teren. Utakmica je odmah prekinuta, a zamenik ministra sporta Jorgos Vasilijadis je 12. marta suspendovao ligu.

Klubovi grčke Superlige su u ponedeljak prihvatili mere koje je predložio Vasilijadis. Te mere uključuju automatsko ispadanje iz lige svakog kluba koji bude imao problema sa nasiljem tri puta u jednoj sezoni, kao i kazne za klubove čiji čelnici svojim izjavama podstiču na nasilje. Klubovi će biti potpuno odgovorni za bezbednost utakmica koje organizuju, a policija će od sada biti na stadionima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading