Legendarni holandski fudbaler stiže u Niš!

Autor:

Sport

27.03.2018

10:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji špic holandske reprezentacije, ali i Fejenorda i Fenerbahčea dolazi u Niš kako bi promovisao školu fudbala omladinaca Radničkog.

RepublikaFoto: twitter.com/Pierre van Hooijdonk
Van Hojdonk dolazi u Niš na poziv svog prijatelja iz igračkih dana

Van Hojdonk stiže u grad na Nišavi na poziv nekadašnjeg saigrača i prijatelja Nenada Grozdića.

Grozdić i Van Hojdonk su u sezoni 1999/2000 bili saigrači u Viteseu iz Arnema, kada je stvoreno prijateljstvo za sva vremena pa i ne čudi što je 48-godišnji Holanđanin prihvatio poziv sadašnjeg šefa razvoja Omladinske škole Radničkog da dođe u Niš.

- Van Hojdonk će ovom prilikom raditi sa mladim fudbalskim naraštajima, demonstrirati fudbalske majstorije na treningu i pokazati delić velikog umeća i bogatog iskustva - najavljuju u niškom Superligašu.

Podsetimo, Van Hojdonk je, u karijeri dugoj 18 godina, igrao i za klubove kao što su Benfika, Fejenord, Seltik, Notingem Forest, Fenerbahče… Tačnije, igrao je za četiri bivša prvaka Evrope, a dres reprezentacije Holandije nosio je 46 puta i postigao 14 golova.

- Kada sam došao na ovu poziciju, cilj mi je bio da iskoristim svoja poznanstva sa mnogobrojnim poznatim fudbalerima i pokušam da ih dovedem u Niš, u cilju promocije fudbala i Radničkog. Drago mi je što će baš Van Hojdonk biti prvi od njih, jer je moja ideja da u školi radimo po holandskom modelu, za koji smatram da je najkvalitetniji u Evropi. Ovo će biti samo početak, verujem, uspešne saradnje, pošto je u planu da u narednih nekoliko meseci i mi posetimo Holandiju i na licu mesta se uverimo kako treba da funkcioniše jedna moderna fudbalska škola. Verujem da će dolazak jednog ovakvog fudbalskog asa pobuditi pažnju niškoj deci i motivisati ih da u svom fudbalskom razvoju ne preskoče Radnički koji će im, ukoliko sprovedemo u delo sve naše zamisli, omogućiti najbolje moguće uslove - rekao je Grozdić, a prenosi zvanični sajt kluba sa "Čaira".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading