KOBNA SOBA 118: Trener Fiorentine o smrti Astorija

Autor:

Sport

26.03.2018

19:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kapiten Fiorentine Davide Astori preminuo je 4. marta u hotelu u Udinama, gde je "viola" trebalo da igra prvenstveni meč sa Udinezeom. Trener Fiorentine Stefano Pioli prisetio se jutra kada je saznao da je Astori preminuo. Intervju listu "Korijere Fiorentino" davao je jedva zadržavajući suze.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ilustracija: Foto

- Svakog jutra doručkujem u 7.30. Tako je bilo i tada. Razmišljao sam kako dodatno da motivišem ekipu kada me je pozvala ćerka Šarlota. Razgovor sa njom prekinuo sam kada su me doktor Luka Pengue i menadžer Alberto Marangon pozvali da se hitno popnem gore - pričao je Pioli.

- Onako u pidžami sam odleteo u sobu 118. Golman Marko Sportielo već je bio tu. Rekao mi je: "Treneru, Davide je otišao"...

Upravo je Sportielo poslednji video Astorija živog, jer su prethodne večeri do ponoći igrali igrice.

Astori je onda napustio golmanovu sobu, ali ga ubrzo pozvao da mu kaže da je kod njega zaboravio kopačke i da će po njih doći ujutru. To se, na žalost, nije dogodilo.

- Kada sam otvorio vrata sobe, delovalo mi je da Davide spava. Pored njega su Pengue i Marangon plakali. Ništa mi teže nije bilo nego posle saopštiti tragičnu vest ostalim igračima - nastavio je Pioli.

Bol je i dalje jaka...

- Nedostaje nam njegov glas na terenu. Prazno je raditi bez njega - zaključio je Stefano Pioli.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading